Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Профільні служби повинні повністю охоплювати соцпослугами найуразливіші категорії громадян – Іван Качур

Профільні служби повинні повністю охоплювати соцпослугами найуразливіші категорії громадян – Іван Качур

Профільні служби повинні повністю охоплювати соцпослугами найуразливіші категорії громадян – Іван Качур
У четвер, 13 жовтня заступник голови облдержадміністрації Іван Качур завітав до Обласного центру матері та дитини та Обласного гуртожитку для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування...

У четвер, 13 жовтня заступник голови облдержадміністрації Іван Качур завітав до Обласного центру матері та дитини та Обласного гуртожитку для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування у Перечині.

ВІДЕО ДНЯ

У соціальному центрі матері та дитини тимчасово проживають вагітні жінки та матері з дітьми, віком до 18 місяців, які не мають належних умов для проживання. Заклад розрахований на 20 мам та їх дітей.

Головною метою соціального гуртожитку є надання безоплатних психологічних, соціальних, медичних, побутових послуг та створення належних умов для адаптації осіб у подальше життя.

Реклама

Наразі у гуртожитку проживає 15 дівчаток і 6 хлопців. Протягом року тут знайшли прихисток 19 дітей, що позбавлені батьківського піклування та троє дітей-сиріт. За 9 місяців в закладі отримали допомогу 43 особи. Так, кільком людям, які скористалися послугами соціального гуртожитку вдалося налагодити зв'язки з родинами, одну особу було влаштовано на навчання, дві поставлені на облік центру зайнятості, 15 - працевлаштовано, 19 надана необхідна медична допомога, 5 на цей час перебувають на квартирному обліку.

Утримання цих закладів здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету. У 2013 році з обласної казни виділено майже 500 тисяч гривень на утримання соціального гуртожитку та майже 450 тисяч гривень на Обласний центр матері та дитини.

Реклама

- Одним з головних завдань, поставлених главою держави перед обласною владою є створення належних умов для кожного громадянина. Особливо це стосується соціально-незахищених верств населення, котрі вимагають першочергової допомоги. Тому соціальні служби, гуртожитки, центри, подібні до тих, що ми сьогодні відвідуємо, повинні повністю охоплювати соціальними послугами найуразливіші категорії громадян, - наголосив Іван Качур.

Заступник голови облдержадміністрації оглянув відремонтовані приміщення та подарував комп’ютер та мікрохвильову піч мешканцям гуртожитку.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно