Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Місцева демократія передбачає активну участь громадськості у вирішенні проблем територіальних громад

Місцева демократія передбачає активну участь громадськості у вирішенні проблем територіальних громад

Місцева демократія передбачає активну участь громадськості у вирішенні проблем територіальних громад
Курс на європейську інтеграцію України та розвиток місцевого самоврядування відповідно до європейських стандартів є одними з головних пріоритетів державної політики України. Адже місцеве...

Курс на європейську інтеграцію України та розвиток місцевого самоврядування відповідно до європейських стандартів є одними з головних пріоритетів державної політики України. Адже місцеве самоврядування повинно стати надійним та міцним фундаментом народовладдя, а також прагненням реального утвердження в Україні європейських стандартів демократії.

ВІДЕО ДНЯ

Впровадженню таких стандартів покликаний сприяти Європейський тиждень місцевої демократії, який проходить цього року з 14 по 20 жовтня в усіх країнах Європи, в тому числі в Україні, і присвячений «активній громадянській позиції».

На виконання розпорядження голови обласної ради Івана Балоги з цього питання в області у рамках Європейського тижня місцевої демократії органи місцевого самоврядування організовують відповідні заходи з метою ознайомлення населення, передусім молоді, з діяльністю сільських, селищних, міських, районних рад та їх виконавчих органів по виконанню покладених на них законодавством функцій по забезпеченню соціально-економічного та культурного розвитку територіальних громад.

Реклама

Сьогодні в обласній раді відбувся день відкритих дверей. На зустріч з керівництвом ради прийшли студенти та викладачі факультету європейського права та правознавства і юридичного факультету Ужгородського національного університету.

Відбулася жвава дискусія про європейські цінності, про роль місцевого самоврядування в Україні та інших європейських країнах і шляхи її підвищення.

Реклама

Знайомлячи присутніх про стан функціонування демократії на низовому рівні, заступник голови обласної ради Андрій Сербайло зазначив, що місцева демократія передбачає активну участь громадськості і спільну відповідальність громадян та обраних ними представників. Тому взаємодія між громадянами та місцевими політиками є ключовим у цьому відношенні. Він інформував учасників зустрічі з роботою обласної ради, головними напрямками діяльності по забезпеченню соціально-економічного розвитку регіону.

У дискусії про імплементацію міжнародного, зокрема європейського законодавства з питань місцевого самоврядування, у правову систему України взяли також участь кандидат юридичних наук, доцент, заступник декана юридичного факультету Вадим Рошканюк, кандидат юридичних наук, доцент Ужгородського національного університету, депутат Ужгородської міської ради Василь Гомонай, радник голови обласної ради Іван Діус та інші присутні.

В рамках заходів Європейського тижня місцевої демократії Андрій Сербайло та Іван Діус зустрівся також з студентами та викладачами Східно-європейського словянського університету.

Реклама

Прес-служба облради

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно