Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Понад 8 тисяч учнів ромської національності навчаються у закарпатських школах

Понад 8 тисяч учнів ромської національності навчаються у закарпатських школах

Понад 8 тисяч учнів ромської національності навчаються у закарпатських школах
У вівторок, 15 жовтня відбулися відкриті слухання на тему: «Роми Закарпаття – становище, досвід, аналіз проблем». У засіданні взяли участь, зокрема, заступник голови облдержадміністрації Іван Качур,...

У вівторок, 15 жовтня відбулися відкриті слухання на тему: «Роми Закарпаття – становище, досвід, аналіз проблем». У засіданні взяли участь, зокрема, заступник голови облдержадміністрації Іван Качур, голова Товариства ромів Закарпаття Йосип Адам, представники Міжнародного фонду «Відродження.

ВІДЕО ДНЯ

Представники ромського населення на території Закарпаття компактно проживають в Ужгородському, Берегівському, Мукачівському, Виноградівському, Великоберезнянському районах, містах Ужгород, Берегово, Мукачево та Хуст. В області діють 18 громадських об′єднань ромської меншини.

- Питання державної етнополітики стосовно соціалізації ромського населення є одним з пріоритетних завдань обласної влади. Ми ведемо діалог та активну співпрацю з громадськими організаціями задля поліпшення життя представників ромської громади. Сьогодні ж ми маємо нагоду спільно та детально обговорити питання захисту прав осіб ромської національності, задоволення їхніх соціокультурних, освітніх, житлових потреб, - наголосив під час виступу Іван Качур.

Реклама

У Закарпатській області активно впроваджується паспортизація ромського населення. Загалом протягом 2012 паспорти громадянина України отримали 1 041 особа, 68 осіб ромської національності отримали паспорти для виїзду за кордон. У поточному році вже видано 1 272 паспорти громадянина України.

- Відрадно, що в Україні створюються належні умови для комфортного проживання представників ромського населення. Відтак, реалізовуючи завдання глави держави, обласна влада створює умови для вільного доступу до голосування, отримання якісної медичної допомоги, соціальної допомоги незахищеним верствам з числа ромського населення, - зауважив Йосип Адам.

Реклама

Окрім того, в області створені умови для здобуття освіти ромами. У 155-ти загальноосвітніх школах навчається понад 8 тисяч учнів ромської національності. Громадські ромські організації області реалізовують низку міжнародних грантових проектів з питань правового захисту ромського населення.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно