Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Хустщині відбувся фольклорний фестиваль "Яворові гуслі" (ФОТО)

На Хустщині відбувся фольклорний фестиваль "Яворові гуслі" (ФОТО)

На Хустщині відбувся фольклорний фестиваль "Яворові гуслі" (ФОТО)
У неділю, 13 жовтня, у селі Драгово, що на Хустщині, з метою збереження традиційного народного мистецтва Закарпаття, пропагування творчості самобутніх фольклорних колективів, окремих виконавців і...

У неділю, 13 жовтня, у селі Драгово, що на Хустщині, з метою збереження традиційного народного мистецтва Закарпаття, пропагування творчості самобутніх фольклорних колективів, окремих виконавців і майстрів декоративно-ужиткового мистецтва відбувся V фольклорний фестиваль “Яворові гуслі”.

ВІДЕО ДНЯ

Розпочалось дійство парадом фольклорних колективів від приміщення адмінбудинку до сільського будинку культури, де і відбулося урочисте відкриття фестивалю «Яворові гуслі».

На свято з’їхались учасники та гості з усіх куточків Хустщини. Привітати гостей завітали голова Хустської РДА Василь Якубець, заступник голови РДА Василь Пригара, в.о. начальника відділу культури і туризму Хустської РДА Іван Пилипець, відповідальний секретар Спілки письменників Українки Христина Керита, депутат Закарпатської обласної ради Степан Деркач.

Реклама

Першим присутніх привітав голова сільської ради Михайло Керита, який подякував голові Хустської РДА Василю Якубцю та депутату Закарпатської обласної ради Степану Деркачу за підтримку у проведенні фестивалю і висловив сподівання, що невдовзі на «Яворових гуслях» ділитися досвідом та інформацією в царині народної творчості будуть не тільки представники з різних куточків України, а й країн-сусідів.

На Хустщині відбувся фольклорний фестиваль "Яворові гуслі" (ФОТО) – 01
Реклама

Голова Хустської РДА Василь Якубець побажав присутнім чудового настрою та гарного відпочинку і зазначив, що не випадково саме в цьому мальовничому куточку Хустщини відбувається яскраве і самобутнє свято, адже неповторна краса природи, народні звичаї, самобутнє мистецтво села Драгово оспівані в піснях і легендах, змальовані в картинах, описані письменниками. «Переконаний, що фольклорні колективи, окремі виконавці, творчість майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, представлені на святі, зігріють ваші серця, згуртують на добрі справи, подарують радість від спілкування зі світом краси та народної творчості».

Депутат Закарпатської обласної ради Степан Деркач привітав колективи та гостей фестивалю і наголосив, що подібні свята відроджують та пропагують українську культуру та традиції нашого краю, розвивають патріотизм, підносять багату культурну спадщину рідної землі, яка перейшла до нас від попередніх поколінь, а також подякував організаторам дійства та гостям, які прибули з різних куточків Хустщини.

На Хустщині відбувся фольклорний фестиваль "Яворові гуслі" (ФОТО) – 02
Реклама

Завітав на свято і гість з-за кордону, настоятель Храму св. Іоанна Шанхайського в м. Джексонвілл штату Флорида – протоієрей Іоанн Волощук, який зазначив, що дуже добре, що є такі люди, як Степан Деркач, який постійно цікавиться долею свого краю та в міру можливостей підтримує територіальні громади, культурно-мистецькі акції та фестивалі, які мають за мету популяризувати народну творчість та підтримувати молоді таланти. Також о.Іоанн побажав присутнім Божої благодаті, миру, злагоди та добробуту в родинах.

Фестиваль зібрав велику кількість гостей і подарував присутнім не тільки багато музики та розваг, а й прекрасний настрій та приємні зустрічі. Окрім того, присутні мали змогу ознайомитися з виставками робіт народних умільців краю та скуштувати смачні закарпатські страви.

Завершився фестиваль виступом гостей зі Львова, які вперше відвідали фестиваль, проте запевнили, що при можливості приїжджатимуть в це мальовниче та гостинне село щороку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно