Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Перечинщині відкриють відроджений парк Шенборна

На Перечинщині відкриють відроджений парк Шенборна
Перший та найскладніший етап відновлення одного з парків родини Шенборн завершений, тож 26 жовтня у селі Тур’я Пасіка, поблизу урочища Воєводино відбудеться презентація проекту. Зокрема, відвідувачам...

Перший та найскладніший етап відновлення одного з парків родини Шенборн завершений, тож 26 жовтня у селі Тур’я Пасіка, поблизу урочища Воєводино відбудеться презентація проекту. Зокрема, відвідувачам розкажуть про відновлене штучне озеро Тур, що за контурами подібне на карту Австро-Угорщини 1867 року та продемонструють функціонуючий водяний млин.

ВІДЕО ДНЯ

Під час дослідження місцевості експертами було знайдено рештки стародавніх скульптур, це зокрема голова апостола Луки та погруддя апостола Матвея. Статуї святих були відреставровані та розміщені на кам’яному мості. Масштабним проектом відродження історичної спадщини у Перечинському районі опікується Сергій Мошак. Меценат запевнив, що відвідування парку буде безкоштовним та проводиться з метою збільшення туристичної привабливості краю, а також задля гарного відпочинку краян.

На відкриття парку будуть запрошені офіційні особи з Австрії та Угорщини, відомі в області та Україні художники, мистецтвознавці, фахівці з туризму та журналісти.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно