Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Берегові відбулась нарада з питань перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування

У Берегові відбулась нарада з питань перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування

У Берегові відбулась нарада з питань перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування
9 жовтня міський голова Берегова Золтан Бабяк зібрав нараду з питань перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування. Аби проаналізувати ситуацію, що склалася наразі у місті, за...

9 жовтня міський голова Берегова Золтан Бабяк зібрав нараду з питань перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування.

ВІДЕО ДНЯ

Аби проаналізувати ситуацію, що склалася наразі у місті, за круглий стіл запросили представників місцевих перевізників Лері Яжяна (ТДВ «Берегівське АТП -12137») та Федора Товта з Олегом Левицьким (ТОВ «Авант-Берегова»), а також Володимира Мицу заступника начальника Управління Укртрансінспекції, начальника відділу державного контролю та нагляду за безпекою на наземному транспорті. Присутнів на нараді був і представник з Берегівської РДА Василь Данканич.

На початку ділової зустрічі мер міста наголосив, що нарада не є майданчиком для вияснення особистих стосунків, адже потрібно знайти спільну мову, вислухати скарги й пропозиції, й тільки так можна вирішити проблемні пункти.

Реклама

За круглим столом місцеві перевізники нарікали на недобросовісних колег, котрі часто без потрібних ліцензій надають послуги з перевезення пасажирів. Звісно, що така ситуація б’є по економічній вигоді ліцензованих перевізників. Саме тому представники місцевих автотранспортних підприємств вказали працівнику Укртрансінспекції на необхідності жорсткішого контролю «липових» маршрутчиків. Ще перевізники розповіли, що, на жаль, часто недобросовісні водії легкових автівок паркуються під спеціальним дорожнім знаком, що забороняє такі дії. Очевидно, що таким чином порушники створюють дискомфорт та небезпечні ситуації для водіїв маршруток, а передусім – пасажирів.

У рамках наради міський голова акцентував на потребі наявності відповідних розкладів рейсів на кожній зупинці. Тому вже найближчим часом берегівчани таки отримають чіткий графік та маршрут руху пасажирського транспорту. Ще мер Берегова виокремив питання облаштування маршрутних зупинок: потрібно, аби по місту на кожній з них встановили лавиці, відповідні знаки та таблички, графіки руху. Незабаром уже візьмуться за облаштування однієї з найбільш «насичених» пасажирами зупинок – біля римо-католицького костелу.

Реклама

Окрім того міського голову цікавила транспортна ситуація у віддалених районах міста, бо через відсутність маршруток багато берегівчан змушені самотужки, або за допомогою таксі добиратися до центральної частини міста. Нагадаємо, нещодавно після прохання жителів району вул. Кутузова та за сприяння міської ради було вирішено найближчим часом створити відповідний рейс. Зокрема вже незабаром оголосять спеціальний конкурс і для обслуговування маршруту з Куклі.

Наприкінці наради перевізники вказали, що щорічно з обласного фінуправління зменшується сума спеціальних дотацій. А кошти навпаки — наразі потрібно збільшити.

Довідка. За інформацією управління статистики у Берегівському районі, автомобільники в січні-червні 2013 р. перевезли 11,1 тис.т вантажів, що на 13,8% більше, ніж за відповідний період минулого року. Послугами пасажирського автотранспорту скористалося 927,1 тис. осіб, що більше на 23,1%, ніж у січні-червні 2012 р. Із початку року вантажообіг склав 14,3 млн.ткм і збільшився порівняно з відповідним періодом минулого року більше як на половину, пасажирообіг зріс на 20,7% і склав 20,4 млн.пас.км.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно