Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті стартував XIV міжнародний фестиваль "Інтерлялька"

На Закарпатті стартував XIV міжнародний фестиваль "Інтерлялька"

На Закарпатті стартував XIV міжнародний фестиваль "Інтерлялька"
У вівторок, 8 жовтня, відбулось урочисте відкриття XIV Міжнародного фестивалю театрів ляльок «Інтерлялька-2013». На урочистому відкритті були присутні заступник голови облдержадміністрації Іван...

У вівторок, 8 жовтня, відбулось урочисте відкриття XIV Міжнародного фестивалю театрів ляльок «Інтерлялька-2013». На урочистому відкритті були присутні заступник голови облдержадміністрації Іван Качур, начальник управління культури Юрій Глеба, директор Закарпатського академічного обласного театру ляльок Мирослав Петій, директор фестивалю «Інтерлялька» Олександр Туряниця та численні поціновувачі театрального мистецтва.

ВІДЕО ДНЯ

Уже традиційно, п′ятнадцятий рік поспіль, на початку жовтня фестиваль «Інтерлялька» збирає таланти театрального та художнього мистецтва. Цього року свої роботи глядачам представлять провідні театральні режисери, артисти, художники, сценографи, а також автори з України, Словаччини, Болгарії та Польщі. На цьогорічному фестивалі «Інтерлялька-2013» Україну представлятимуть Ужгород, Кривий Ріг, Київ, Тернопіль та Херсон.

Вітаючи учасників фестивалю, заступник голови облдержадміністрації Іван Качур зазначив:

Реклама

- Сподіваюся, що в цьому році фестиваль буде ще яскравішим, ніж минулоріч. Адже, він давно став плацдармом для творчого злету багатьох театральних колективів не тільки України, а і закордоння. Контакти, народжені фестивалем дали змогу творчим працівникам багатьох театрів України та світу познайомитися із Закарпаттям, а нашим акторам побувати на гастролях у різних куточках України. Тож, подальший розвиток театрального мистецтва, загалом сфери культури, – це пріоритетне завдання глави держави, над яким обласна влада й надалі працюватиме, - підкреслив Іван Качур.

Вперше в Ужгороді в рамках фестивалю було презентовано театральний журнал і його дитячий додаток у я кому представлені твори закарпатських авторів.

Реклама

Варто зазначити, що на фестивалі, який триватиме в Ужгороді з 8 по 10 жовтня, вперше, крім професійного, працюватиме також і дитяче журі.

Окрім того, почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено художнього керівника театру ляльок міста Кошице Івана Согела.

Співорганізаторами фестивалю є Міністерство культури України, Закарпатська обласна державна адміністрація, управління культури Закарпатської обласної державної адміністрації та Закарпатська обласна профспілкова організація працівників культури України.

Реклама

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно