Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Іршаві відбувся аграрний ярмарок "Золота осінь – 2013"

В Іршаві відбувся аграрний ярмарок "Золота осінь – 2013"
Суботній день виявився не по-осінньому теплим, сонячним, звідусіль доносився запах духмяного меду, груш, яблук і винограду. Це розгорнувся аграрний ярмарок “Золота осінь − 2013”. Уже з самого ранку...

Суботній день виявився не по-осінньому теплим, сонячним, звідусіль доносився запах духмяного меду, груш, яблук і винограду. Це розгорнувся аграрний ярмарок “Золота осінь − 2013”. Уже з самого ранку на площу Народну в м. Іршава почали з’їжджатися автівки, наповнені сільськогосподарською продукцією. Особливо людно було на площі, де торгував керівник фермерського господарства "Лан" Василь Балога із Кам’янського. Тут можна було придбати зерно кукурудзи, пшениці, третикале, ячміню, вівса, перець та інші дари природи.

ВІДЕО ДНЯ

− Я завжди беру участь у подібних ярмарках, − каже Василь Іванович. − Мені є що запропонувати жителям міста. Із ранньої весни до пізньої осені моя сім’я трудиться в полі. Самі окремо сіємо, проводимо обробіток сільськогосподарських культур, підживлюємо. Тому знаю, що все вирощене − екологічно-чисте, без нітратів. Якщо хтось уповає на збут продукції то це не про мене. У нас завжди знайдеться покупець, який охоче її придбає.

І справді, покупці прикипіли до автівки Василя Івановича, мішками носили зерно. У Василя Балоги від того на обличчі була радісна посмішка: значить, його праця не пропадає марно, вона потрібна. Водночас, каже фермер, багато землі в районі пустує. Якщо 10-15 років тому селяни бралися за кожен її клаптик, то тепер вона заросла бур’янами і ожиною.

Реклама

Багатолюдно було того дня і біля ятки фермерського господарства "Урочище Толока М". Там за прилавком торгувала Діана - донька фермера Василя Мошколи. В асортименті були спілі яблука, картопля, пшениця і квіти. На цю продукцію теж був попит. Особливо багато було бажаючих поласувати спілими фруктами. Завважимо, що цьогоріч у багатьох селах району вони вродили слабо. А коли неврожай, тоді товар у ціні.

В Іршаві відбувся аграрний ярмарок "Золота осінь – 2013" – 01
Реклама

Цікавим був асортимент продукції фермера із Загаття Михайла Бідзілі. Усе, що він пропонував покупцеві, було пов’язане із медом. Його донька Галина пропонувла бажаючим навіть випити безкоштовно медовухи. Ті, хто спробували, хвалили: “Горілка “во”!”. Для багатьох іршавчан та гостей міста це була просто екзотика.

ТзОВ “Чізай” представило на ярмарку різноманітний асортимент вин, Закарпатський рибокомбінат − рибу, фермерське господарство «К’Лен” − яблука, капусту, груші, моркву і столовий буряк, ФГ “Дубки” − сир, м’ясо, молоко. ФГ “Дешко” уже традиційно торгує другим хлібом − картоплею, яка теж цього року вродила не дуже рясно.

Кавунами з Дешковиці здивував Віталій Ломага. В його асортименті були також різні сорти винограду.

Реклама

− На ярмарку було представлено широкий вибір продукції, − каже голова районної асоціації фермерів і приватних землевласників Оксана Гичка. − Приємно, що сільськогосподарські виробники району взяли в ньому активну участь .

Вітали учасників ярмарки із таким святом: перший заступник голови райдержадміністрації Іван Мошкола, заступник голови РДА Микола Сочка та начальник відділу міського господарства, благоустрою та життєзабезпечення міської ради Василь Мейсарош.

Із концертною програмою на святі урожаю виступав ансамбль “Кирниченька”.

Іршавська РДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно