Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Широкому громада взялася за реконструкцію дитсадка

У Широкому громада взялася за реконструкцію дитсадка
Ще до кінця поточного року в селі Широке відкриють додаткову групу на 25 місць у дитячому садочку. Активно просуває цей проект обраний торік сільський голова Іван Феєр. Справа, начебто незначна....

Ще до кінця поточного року в селі Широке відкриють додаткову групу на 25 місць у дитячому садочку. Активно просуває цей проект обраний торік сільський голова Іван Феєр. Справа, начебто незначна. Але це тільки на перший погляд. Місцевий дошкільний заклад має добру репутацію, та вміщує всього 76 малюків. Іще стільки ж заяв у шухляді стола молодої завідувачки дитсадка. Лежать без руху. Через таку прикрість чимало широчан змушені возити свої "чада" в сусідні села і навіть у чужий район…

ВІДЕО ДНЯ

"А було ж колись як, - з ностальгією згадують місцеві старожили. – Першу чергу широцького дитсадка за кошти радгоспу звели ще в 1963 році. А через п’ять років збудували й другий корпус – обидва за модним американським проектом, де переважають легкі конструкції і величезні вікна. Дитячий садок у Широкому у той час вважався показовим в області, недарма начальство водило сюди делегації не лише з союзних республік, але і з Чехословаччини та Угорщини. Розвалився Союз, а за ним і дитячий заклад зачах".

Із середини 90-х років діючим залишився тільки один його корпус. Другий певний час слугував швейним цехом, а вже тривалий час – це лиш обшарпана запустіла будівля. Не один сільський голова намагався її відродити для дошкільнят. Навіть проектно-кошторисну документацію склали – на 4,2 мільйона гривень. До плану соціально-економічного розвитку району ввели. Та тільки черга занадто довга, чи дочекаються?

Реклама

Громада вирішила не чекати. Із коштів сільського бюджету закупили будматеріали і взялися ремонтувати частину пустуючого корпусу під окрему дитячу групу з ігровою, спальною кімнатами, санвузлом – усе як годиться. Уже завезли плитку на підлогу, замовили віконні блоки, надворі зводять приміщення для котельні… Сільський голова каже, що у роботі охоче допомагають батьки. Активізувалися депутати. Не в ролі гостя часто на об’єкті бачать Сергія Рішка – обласного обранця від села.

Таку ініціативу громади вельми схвально оцінив народний депутат Іван Бушко, який днями знайомився з ходом реконструкції дитсадка.

Реклама

– Подібних об’єктів у районі нараховується до п’ятдесяти. А з державного бюджету на їх будівництво чи реконструкцію щороку виділяється всього 5-6 мільйонів гривень – на всіх і ділити ніщо. Тому широчани, на мій погляд, обрали вірний шлях, яким варто іти й іншим громадам. Коли люди працюють, їм хочеться допомагати,- сказав нардеп.

Новини Виноградівщини

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно