Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Органи Міндоходів спільно із владою Закарпаття ведуть боротьбу із зарплатою у конвертах

Органи Міндоходів спільно із владою Закарпаття ведуть боротьбу із зарплатою у конвертах

Органи Міндоходів спільно із владою Закарпаття ведуть боротьбу із зарплатою у конвертах
Органи Міндоходів Закарпатської області спільно з місцевою владою постійно вживають заходи, аби працедавці легалізовували працю своїх працівників та офіційно виплачували їм доходи. Всього з початку...

Органи Міндоходів Закарпатської області спільно з місцевою владою постійно вживають заходи, аби працедавці легалізовували працю своїх працівників та офіційно виплачували їм доходи. Всього з початку року органи Міндоходів області виявили 1954 найманих працівників, праця яких викорис­товувалася працедавцями без укладення трудових угод. За­вдяки вжитим заходам наймані пра­цівники реалізували своє законне пра­во, а до місцевих бюджетів області додатково спрямовано 356 тис. грн. податку на доходи фі­зичних осіб.

ВІДЕО ДНЯ

Також підрозділами оподаткування фізичних осіб Головного управління Міндоходів у Закарпатській області з початку року проведено 160 перевірок підприємств, установ, організацій та фізичних осіб-підприємців, які проводили виплату громадянам заробітної плати та інших доходів. У всіх випадках виявлені порушення вимог чинного податкового законодавства, в результаті чого суб’єктам господарювання донараховано податку з доходів фізичних осіб і штрафні санкції.

Головне управління Міндоходів у Закарпатській області щоквартально проводить аналіз наявних баз даних та виявляє суб’єкти господарювання, які нарощують обсяги виробництва та збільшують прибутки, однак виплачують заробітну плату найманим працівникам у розмірі нижчому за законодавчо встановлений рівень.

Реклама

Фахівці підрозділів Міндоходів беруть активну участь у складі робочих груп з координації роботи з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення створених при міських та районних державних адміністраціях. Крім того, працівниками органів Міндоходів області проводиться індивідуальна роз’яснювальна робота з керівниками підприємств, які виплачують заробітну плату найманим працівникам у розмірі нижчому за законодавчо встановлений рівень, та з’ясовуються причини виплати низької заробітної плати.

Згідно з результатами, у поточному році керівниками 642 підприємств було підвищено рівень виплати заробітної плати, до бюджету додатково надійшло майже 193 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Реклама

Головне управління Міндоходів у Закарпатській області нагадує, що у особи, яка офіційно не отримує заробітну плату, відсутні жодні соціальні гарантії, передбачені для працівника:

- право на відпустку, зокрема – додаткову та без збереження зарплати, відпустку з вагітності та пологів;

- право на оплату листа непрацездатності;

Реклама

- право на достроковий вихід на пенсію, якщо він працює в шкідливих умовах;

- право на скорочений робочий день, тиждень, якщо він працює в шкідливих умовах;

- право не працювати у вихідний та святковий день;

- право не залучатися до наднормових робіт без власного бажання;

- право на охорону праці;

- право на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань;

- право на гарантії за колективним договором.

Реклама

Також у громадянина не нараховується стаж роботи та реально зароблена пенсія.

Часто саме необізнаність пересічно­го громадянина може стати причиною погодження працювати із працедавцем, який порушує закон, не укладаючи трудову угоду з найма­ним працівником, і вдається до виплати заробітної плати в «конверті».

Таким способом роботодавець приховує доходи, не подаючи звітність до органів доходів і зборів, а також може звільняти працівників без по­яснення причин та змушувати працювати понаднормово. Що, в свою чергу, порушує права громадянина та несе шкоду соціально-фінансовій стабільності держави.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно