Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Набрав законної сили вирок Ужгородського міськрайонного суду стосовно двох учасників злочинної групи

Набрав законної сили вирок Ужгородського міськрайонного суду стосовно двох учасників злочинної групи

Набрав законної сили вирок Ужгородського міськрайонного суду стосовно двох учасників злочинної групи
Набрав законної сили вирок Ужгородського міськрайонного суду стосовно 41-річного жителя Перечинського району та його 37-річного земляка, які у складі злочинної групи незаконно переправляли через...

Набрав законної сили вирок Ужгородського міськрайонного суду стосовно 41-річного жителя Перечинського району та його 37-річного земляка, які у складі злочинної групи незаконно переправляли через українсько-словацький державний кордон громадян Афганістану.

ВІДЕО ДНЯ

У жовтні 2012 року цей громадянин, раніше засуджений за незаконне переправлення осіб через держкордон України, уже за 5 тисяч доларів США домовився переправити до Словаччини в обхід пунктів пропуску групу незаконних мігрантів – 5 громадян Афганістану.

Для реалізації злочинних намірів він залучив двох земляків, а також мешканця Ужгородщини і уродженця Львівської області.

Реклама

Один із спільників зустрів групу нелегалів поблизу с.Нижні Ворота Воловецького району та власним авто таємно перевіз їх до лазні, яка належала батькам організатора оборудки. За кілька днів зловмисники, серед яких був колишній депутат однієї з місцевих рад, «забезпечили» незаконне переправлення 5 афганців через держкордон України зі Словаччиною.

26 жовтня організатор дав вказівку учасникам злочинної групи зустріти на залізничній станції «Свалява» ще трьох громадян Афганістану, які прибули туди потягом «Москва–Ужгород». У визначений день організатор мав доправити нелегалів до заздалегідь обумовленого місця та передати мігрантів своїм спільникам для незаконного переправлення афганців до Словаччини.

Реклама

30 жовтня 2012 року поблизу с.Кам’яниця Ужгородського району легковий автомобіль, в якому організатор перевозив нелегалів, затримали співробітники СБУ в Закарпатській області. Пізніше правоохоронці затримали інших причетних до протиправної діяльності осіб.

Ужгородський міськрайонний суд визнав винними організатора злочинної діяльності та його 37-річного спільника за ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через держкордон України, вчинені організованою групою або з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України та призначив їм покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки.

Кримінальні справи стосовно інших 3 учасників цієї злочинної групи наразі розглядає суд.

Реклама

Прес-центр СБ України

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно