Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті триває сезон збору винограду

На Закарпатті триває сезон збору винограду
На Закарпатті триває виноградарський сезон. Цей рік вважають вдалим – літо було хоч і сухим, але жарким. Тож виноград гарно дозрів і набрав багато цукристості, що ключове для виготовлення і марочних...

На Закарпатті триває виноградарський сезон. Цей рік вважають вдалим – літо було хоч і сухим, але жарким. Тож виноград гарно дозрів і набрав багато цукристості, що ключове для виготовлення і марочних вин.

ВІДЕО ДНЯ

Завершують збір винограду в агропромисловій фірмі «Леанка», що на Ужгородщині – основний врожай уже знятий з кущів, триває збір на кількох площах, зокрема, на понад 40-річному винограднику, де росте сорт каберне, вином з якого, зокрема, славиться підприємство.

А у винороба Василя Анталовського з Бобовища, Мукачівського району, в розпалі обробка врожаю і закладання виноматеріалу в діжки. Основні сортові вина вже в процесі бродіння. Винороб каже: вина цього сезону обіцяють багато, і заклав навіть виноматеріал на «Троянду Закарпаття» - Трамінер рожевий має прекрасну якість.

Реклама

Нині на Закарпатті загальні площі виноградників (у господарствах усіх категорій) становлять майже чотири тисячі гектарів – 3,9 тис. га. Плодоносними з них є 3,7 тисячі – решта молоді. Цього сезону заплановано зібрати понад 23 тисячі тон врожаю. Уже зібрано близько 17 – за даними управління агропромислового розвитку Закарпатської ОДА. Торік в області виготовили трохи більше мільйона декалітрів п’янкого напою – 1046 тисяч декалітрів. У статистиці управлінців ідеться лише про офіційних виробників – винзаводи, серед яких три основні підприємства, які й вироблять левову частину напою.

Приватне ж виноробство - традиційний в краї промисел, і зараз така діяльність активно розвивається, але через надто дорогу ліцензію на продаж така продукція є поза законом – приватні винороби можуть хіба пригощати своїми напоями на фестивалях, влаштовувати дегустації. І саме вони кажуть: врожай-2013 радує. Сезон збору винограду і закладання виноматеріалу триває, закарпатці сподіваються, що цей рік буде продуктивніший за попередній.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно