Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Євросоюз профінансував оновлення іршавського дитсадка (ФОТО)

Євросоюз профінансував оновлення іршавського дитсадка (ФОТО)

Євросоюз профінансував оновлення іршавського дитсадка (ФОТО)
У Іршавському дитсадку № 1 сьогодні після проведення реконструкції відбулися урочисті заходи. Всього за три місяці тут вдалося суттєво модернізувати заклад - проведено заміну системи опалення,...

У Іршавському дитсадку № 1 сьогодні після проведення реконструкції відбулися урочисті заходи. Всього за три місяці тут вдалося суттєво модернізувати заклад - проведено заміну системи опалення, утеплення та оздоблення фасаду будівлі, встановлено сонячні колектори та бойлери для підігріву води, проведено ремонт плоского даху, оновлено шатрову покрівлю та водостічну систему. На новосіллі в дитсадочок завітав один з ініціаторів проекту – голова обласної ради Іван Балога. Також на святі були присутніми Іршавський міський голова Степан Бобик, керуючий справами виконавчого апарату облради Михайло Попович, керівник Агенції регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради Валерій Грищенко, голова громадської організації «Перехресні зв’язки» Сергій Кіндюх та інші поважні гості.

ВІДЕО ДНЯ

Оновлення дитсадка профінансував Євросоюз завдяки проекту «Через енергію надихаємо майбутні покоління» в рамках програми підтримки реалізації енергетичної стратегії України в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії. Партнером виступила і Закарпатська обласна рада. Реалізували проект спільно: 640 тисяч профінансувала Іршавська міська рада, ще 600 тисяч надала Агенція регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради, яка й подавала грант до представництва ЄС.

Основна мета проекту – сприяння підвищенню енергоефективності освітніх установ малих міст області. Протягом тривалого часу спеціалісти працювали над підготовкою необхідної документації, процедурою енергоаудиту, також було організовано конференцію та «Літню школу з енергозбереження» для школярів. З липня, як і було обумовлено приступили до практичної частини виконання проекту. За прогнозами фахівців саме завдяки оновленні системи опалення буде змога заощадити енергоносії на третину менше у порівнянні з минулими роками. А поряд із цим тут буде комфорт та безпека для здоров’я маленьких іршавчан, що є найголовнішим для всіх, як дорослих так і малих

Реклама

З вітальним словом до вихованці дитсадка, їх батьків, колективу, учасників проекту звернувся голова обласної ради Іван Балога.

«Рік тому міський голова озвучив ідею оновлення дитсадка, і всі спільно взялися за втілення проекту. Ми стали партнером громади, до цього долучилася агенція обласної ради, були залучені грантові кошти європейської спільноти. Ніхто не чекав грошей з Києва, місцеве самоврядування довело свою спроможність вирішувати питання життєдіяльності освітніх установ. Тут застосована європейська модель енергозбереження, і ми раді, що молодше покоління виховуватиметься в таких умовах», - зазначив Іван Балога.

Реклама

З нагоди свята голова облради вручив вихованцям дитсадочка солодощі. Почесними грамотами облради були нагороджені виконавець робіт директор ТзОВ «Фортуна-Іршава» Володимир Горзов, інженер-будівельник ТзОВ «Фортуна-Іршава» Петро Яцканич та керівник дитсадка Світлана Мелай.

Міський голова Іршави Степан Бобик в свою чергу подякував керівнику облради за підтримку проекту та запевнив, що в місті й надалі приділятиметься особлива увага освітнім та соціальним установам.

Так, цього тижня після оновлення прийняв вихованців і дошкільний навчальний заклад №2 . Протягом півтора місяця тут теж тривали ремонтні роботи, зокрема капітальний ремонт системи опалення. Обласні депутати для проведення робіт виділили 300 тисяч гривень.

Реклама

Наразі у Іршаві лишається ще один дитсадок – №3, у якому також необхідно провести такі роботи. Втім, очевидно, це запланують на 2014 рік.

Прес-служба облради

Євросоюз профінансував оновлення іршавського дитсадка (ФОТО) – 01
Євросоюз профінансував оновлення іршавського дитсадка (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно