Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Валерій Пацкан: Те, що Угорщина підтримає підписання Угоди про асоціацію є надзвичайно важливим

Валерій Пацкан: Те, що Угорщина підтримає підписання Угоди про асоціацію є надзвичайно важливим

Валерій Пацкан: Те, що Угорщина підтримає підписання Угоди про асоціацію є надзвичайно важливим
2 жовтня, в закарпатському місті Берегово відбулася зустріч членів українського та угорського парламентів. Українську делегацію представляли члени Комітету з питань прав людини, національних меншин і...

2 жовтня, в закарпатському місті Берегово відбулася зустріч членів українського та угорського парламентів. Українську делегацію представляли члени Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, угорську – члени Комітету національної єдності.

ВІДЕО ДНЯ

Під час зустрічі було обговорено ряд важливих питань, що стосуються забезпечення прав національних меншин двох країн, а також питання євроінтеграції України.

«Ми звертаємось до угорських парламентарів, щоб вони підтримали підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС під час саміту у Вільнюсі. Оскільки це, в першу чергу, позитивно вплине на угорську громаду, яка проживає тут. Хочу підкреслити, що для України ваша підтримка в цьому питанні є дуже важливою», - зазначив голова Комітету ВРУ з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Валерій Пацкан.

Реклама

У свою чергу, голова Комітету національної єдності угорського парламенту Потапі Арпад Янош запевнив, що Угорщина підтримає підписання Угоди на саміті в листопаді: «Успішна і процвітаюча Україна є в інтересах Угорщини, тому наша країна підтримує підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Кожний крок на шляху України до ЄС, завжди знаходив підтримку нашої держави».

Валерій Пацкан: Те, що Угорщина підтримає підписання Угоди про асоціацію є надзвичайно важливим – 01
Реклама

Також угорський політик подякував українським депутатам за роботу, яку вони проводять стосовно забезпечення прав угорської національної меншини.

«Сьогоднішня зустріч може посприяти подальшій співпраці між нашими Комітетами, адже на таких заходах виникають цікаві ідеї, які в подальшому можуть трансформуватися у відповідні закони. Ми, як угорські депутати, раді тому, що ви приїхали до Закарпаття і на місці розглядаєте проблемні питання угорської та інших національних меншин», - повідомив пан Янош.

Раніше в цей день, для поглибленого вивчення проблем, які є актуальними для угорської громади, народні депутати України зустрілися з професорсько-викладацьким складом Закарпатського угорського інституту імені Ференці Ракоці ІІ. Члени Комітету запевнили, що ті пропозиції щодо вдосконалення законодавства з питань національних меншин, які розглядалися протягом виїзного засідання на Закарпатті, обов’язково будуть опрацьовані. В той же час, Валерій Пацкан закликав угорців так само докладати всіх зусиль для забезпечення належних умов проживання української національної меншини в Угорщині.

Реклама

Прес-служба народного депутата України Валерія Пацкана

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно