Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • 8 народних депутатів вивчали, як живуть національні меншини на Закарпатті

8 народних депутатів вивчали, як живуть національні меншини на Закарпатті

8 народних депутатів вивчали, як живуть національні меншини на Закарпатті
Під час офіційних заходів в Берегові українці заручилися підтримкою Угорщини на саміті у Вільнюсі. 1-2 жовтня на Закарпатті відбулося виїзне засідання Комітету ВРУ з питань прав людини,...

Під час офіційних заходів в Берегові українці заручилися підтримкою Угорщини на саміті у Вільнюсі.

ВІДЕО ДНЯ

1-2 жовтня на Закарпатті відбулося виїзне засідання Комітету ВРУ з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин. В рамках заходу в нашій області працювали Валерій Пацкан, Богдан Бенюк, Ірина Луценко, Василь Самойленко, Мустафа Джемілєв, Іштван Гайдош, Андрій Шевченко, і віце-спікер ВРУ Руслан Кошулинський.

Виїзне засідання відбулося з ініціативи голови Комітету, закарпатця Валерія Пацкана (фракція «УДАР»). З ініціативи членів зазначеного Комітету вже проведено ряд парламентських та комітетських слухань, під час яких проводяться обговорення найбільш резонансних законопроектів через призму спілкування з громадськістю. Саме керуючись цим принципом, питання національних меншин вирішили вивчати в області, для якої ця тема є найбільш близькою і зрозумілою.

Реклама

Учасники засідання були враженні тим, що 65% тутешніх ромських першокласників так і не закінчують школи, 31 % дитячих смертей на Закарпатті припадає на дітей саме цієї народності. У Мукачеві та Виноградові ці показники сягають 71 та 63% відповідно.

Крім того, парламентарі досліджували проблеми і успіхи інших національних меншин Закарпаття, зокрема – угорської. З цією метою у берегові відбулась зустріч з професорсько-викладацьким складом угорського інституту імені Ференці Ракоці ІІ.

Реклама

Також, в Берегові члени українського парламенту зустрілися з угорськими колегами – членами Комітету національної єдності.

Під час зустрічі, було обговорено ряд важливих питань, що стосуються забезпечення прав національних меншин двох країн, а також питання євроінтеграції України.

«Ми звернулись до угорських парламентарів, щоб вони підтримали підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС під час саміту у Вільнюсі. Оскільки це, в першу чергу, позитивно вплине на угорську громаду, яка проживає тут. Хочу підкреслити, що для України підтримка Угорщини в цьому питанні є дуже важливою», - підсумував результати зустрічі голова закарпатського УДАРу Валерій Пацкан.

Реклама

У свою чергу, голова Комітету національної єдності угорського парламенту Потапі Арпад Янош запевнив, що Угорщина підтримає підписання Угоди на саміті в листопаді: «Успішна і процвітаюча Україна є в інтересах Угорщини, тому наша країна підтримує підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Кожний крок на шляху України до ЄС, завжди знаходив підтримку нашої держави».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно