Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутати Верховної Ради побували у ромському таборі міста Берегова (ФОТО)

Депутати Верховної Ради побували у ромському таборі міста Берегова (ФОТО)

Депутати Верховної Ради побували у ромському таборі міста Берегова (ФОТО)
2 жовтня у Берегове прибув виїзний Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин. У місто приїхали Іштван Гайдош, Валерій Пацкан, Андрій...

2 жовтня у Берегове прибув виїзний Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

ВІДЕО ДНЯ

У місто приїхали Іштван Гайдош, Валерій Пацкан, Андрій Шевченко, Мустафа Джемілєв, Василь Самойленко, Богдан Крикливенко, Аксана Філіпішина.

Так, у рамках програми виїзного засідання парламентарі завітали у ЗОШ № 7 (де навчаються ромські діти) та мали нагоду оцінити рівень життя у таборі, де мешкають близько чотирьох тисяч циган. Зустрічали парламентарів представники міської ради на чолі з Людмилою Токар та працівники районних органів самоврядування.

Реклама

На початку Комітет на чолі з Валерієм Пацканом прибув у школу № 7. Директор освітнього закладу Агнеса Кудрон провела екскурсію по школі, показала стан класів, комп’ютерного кабінету, туалетів. На сьогодні 56% дітей-циганів не доходять до 9-го класу. Проте директор запевнила, що бореться з цією проблемою, намагається залучати чим більше дітей до навчання. Загалом комітет був приємно вражений успіхами школи і побажав збільшення кількості випускників. Гості з Верховної Ради також ознайомилися з умовами перебування діток у дошкільному закладі.

Депутати Верховної Ради побували у ромському таборі міста Берегова (ФОТО) – 01
Реклама

Далі члени комісії попрямували до амбулаторії, яку спеціально відкрили для полегшення умов лікування ромських сімей. В медзакладі оглядають як дорослих, так і дітей. Магдалина Візавер, заступник головного лікаря берегівського центру ПМСУ розповіла за яким графіком працює відділення: 2 дні на тиждень на прийомі терапевт, 2 – педіатр 1 – гінеколог.

І на сам кінець, комітет мав нагоду ознайомитися безпосередньо з умовами проживання циганів, адже наступним етапом екскурсії був циганський табір.

Депутати Верховної Ради побували у ромському таборі міста Берегова (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно