Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Дороги місцевого значення передадуть на баланс держави

Дороги місцевого значення передадуть на баланс держави
Засідання робочої групи по передачі доріг місцевого значення до сфери управління ОДА під керівництвом першого заступника керівника краю Ігоря Свища відбулося у середу, 2 жовтня. Учасники наради...

Засідання робочої групи по передачі доріг місцевого значення до сфери управління ОДА під керівництвом першого заступника керівника краю Ігоря Свища відбулося у середу, 2 жовтня.

ВІДЕО ДНЯ

Учасники наради проаналізували ситуацію із дорогами місцевого значення та затвердили план першочергових завдань, які необхідно виконати для передачі автошляхів на баланс структурного підрозділу обласної адміністрації. Таким підрозділом стане Департамент житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА. Сам він буде балансоутримувачем автомобільних доріг місцевого значення.

Окрім того, найближчим часом Служба автомобільних доріг у Закарпатській області проведе детальну інвентаризацію мережі доріг загального користування місцевого значення. При цьому будуть визначені також технічні характеристики та стан автошляхів.

Реклама

Разом із тим, триває підготовка усіх профільних служб до утримання доріг у зимовий період. Цього року область буде забезпечена у необхідній кількості засобами для посипання доріг під час ожеледиці. Це допоможе утримувати автомобільні шляхи у належному стані навіть при суттєвих погіршеннях погодних умов.

Однак проблемою, як зауважили фахівці, все ще залишаються вантажні автомобілі, котрі намагаються перетинати гірські перевали без спеціальних ланцюгів. Під час снігопадів та ожеледиць вони створюють затори і, відповідно, небезпечні ситуації на дорогах. Однак на законодавчому рівні це не урегульовано, а тому важелів впливу на водіїв таких авто поки немає. Тому над цим питанням працюватимуть і надалі.

Реклама

- Профільні служби повинні докласти максимум зусиль та мобілізувати усі ресурси, щоб в області не виникало надзвичайних ситуацій. Тому попрошу всіх працювати злагоджено та ефективно, - резюмував Ігор Свищо.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно