Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Валерій Пацкан повідомив, що національні меншини згадають при формуванні бюджету

Валерій Пацкан повідомив, що національні меншини згадають при формуванні бюджету

Валерій Пацкан повідомив, що національні меншини згадають при формуванні бюджету
Про це політик заявив під час брифінгу після виїзного засідання Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин. «Ми не можемо сьогодні оминути проблем ромської...

Про це політик заявив під час брифінгу після виїзного засідання Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

ВІДЕО ДНЯ

«Ми не можемо сьогодні оминути проблем ромської меншини в Україні. Так, 65% ромських першокласників так і не закінчують школи, 31 % дитячих смертей на Закарпатті припадає на дітей саме цієї народності. У Мукачеві та Виноградові ці показники сягають 71 та 63% відповідно. Ми не можемо залишатися осторонь цих болючих питань і повинні зробити все можливе для їх врегулювання», - заявив Валерій Пацкан.

Також, політик зазначив, що при підготовці бюджету на наступний рік члени профільного Комітету звернуть увагу на статті, пов’язані з потребами національних меншин.

Реклама

Нагадуємо, на виїзне засідання в Ужгороді 1 жовтня завітали члени Комітету народні депутати Валерій Пацкан, Богдан Бенюк, Ірина Луценко, Василь Самойленко, Мустафа Джемілєв, Іштван Гайдош, Андрій Шевченко, і віце-спікер ВРУ Руслан Кошулинський. Даний Комітет є одним з найбільш активних у Верховній Раді сьомого скликання. З ініціативи його членів вже проведено ряд парламентських та комітетських слухань. За словами учасників засідання, Комітет керується принципом обговорення найбільш резонансних законодавчих актів через призму спілкування з громадськістю. Саме тому питання національних меншин вирішили вивчати в області, для якої ця тема є найбільш близькою і зрозумілою.

Відтак, підняті сьогодні питання найближчим часом будуть опрацьовані в Комітеті. Деякі з них можуть стати основою відповідних законопроектів.

Реклама

Завтра народні депутати відвідають ромський табір і центр утримання біженців у Берегові, а також зустрінуться з членами горського парламенту.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно