Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ми налаштовані завершити проект з реконструкції площі Народної – Олександр Ледида

Ми налаштовані завершити проект з реконструкції площі Народної – Олександр Ледида

Ми налаштовані завершити проект з реконструкції площі Народної – Олександр Ледида
Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Ледида прокоментував ситуацію навколо реконструкції площі Народної в Ужгороді: – Щодо площі Народної, то я мало не щодня чув...

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Ледида прокоментував ситуацію навколо реконструкції площі Народної в Ужгороді:

ВІДЕО ДНЯ

– Щодо площі Народної, то я мало не щодня чув нарікання на те, що головна адміністративна площа області, – наголошую: області, а не тільки Ужгорода, – знаходиться в такому занедбаному стані. Площа перед адміністративною будівлею законодавчої та виконавчої влади Закарпаття, у якій вирішуються всі найважливіші проблеми краю, куди щодня навідуються сотні громадян області, українські чиновники найвищого рівня, закордонні делегації, заслуговує бути охайною та презентабельною.

Наразі ж у нас чи не єдина область в Україні, яка має необлаштовану площу перед головною адмінбудівлею. І ось нарешті ми знайшли змогу навести з нею лад. Мною було ініційовано проведення конкурсу на кращий проект по реконструкції площі. Головними вимогами було те, щоб площа зберігала концепцію архітектурного задуму чеського архітектора Крупки, який свого часу створив її проект, але з певних історичних причин реалізація цього проекту не була до кінця завершена.

Реклама

Окрім того, вимогою було й те, щоб площа стала більш функціональною, тобто придатною для проведення урочистих заходів, а головне – приємного відпочинку ужгородців та гостей обласного центру.

Я вимагав та вимагаю, щоб були дотримані всі законодавчі норми під час конкурсу, підготовки та реконструкції. Хочу всіх запевнити, що робота була проведена грандіозна. В архіві були віднайдені проекти архітектора Крупки, історики підготували свої доповіді, фахівці з архітектури та митці провели численні наради та круглі столи. Висловлювали свої думки і старійшини міста, відбувались обговорення в пресі. Згодом відбулися і всі юридичні процедури із затвердження проекту. І ось нарешті ми починаємо його реалізацію.

Реклама

Хочу подякувати всім громадянам, які долучилися до реалізації цього проекту, а також спонсорам та меценатам, серед яких, до речі, є і представники опозиційних партій, які зробили матеріальний внесок для реалізації проекту з реконструкції площі Народної. Зазначу, що частка меценатських коштів проекту – це майже 70% від загальної необхідної суми.

Я розумію, що деякі політичні сили, всупереч логіці, а виключно з популістських політичних мотивів, намагаються підбурювати людей, щоб перешкодити реалізації проекту. Однак, ми не сприймаємо цей агресивний безпідставний протест, а налаштовані завершити проект з реконструкції площі Народної, щоб зробити обласний центр красивішим та комфортнішим.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно