Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Власникам контрабандного тунелю, який завдав збитків на понад 50 мільйонів євро, дали лише умовні терміни

Власникам контрабандного тунелю, який завдав збитків на понад 50 мільйонів євро, дали лише умовні терміни

Власникам контрабандного тунелю, який завдав збитків на понад 50 мільйонів євро, дали лише умовні терміни
Сьогодні, 30 вересня, в Ужгороді завершено судовий розгляд гучної справи про підземний контрабандний тунель між Україною та Словаччиною. Нагадаємо, тунель словацька податкова спецслужба виявила...

Сьогодні, 30 вересня, в Ужгороді завершено судовий розгляд гучної справи про підземний контрабандний тунель між Україною та Словаччиною.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, тунель словацька податкова спецслужба виявила рік тому, в липні 2012-го. Один його вхід знаходився на території приватного підприємства біля села Нижньо Нємецьке за півкілометра від кордону з Україною, а другий - у приватному будинку на околиці Ужгорода. Протяжність тунелю - близько 700 метрів, діаметр - 90 сантиметрів, максимальна глибина - 6 метрів. Всередині тунелю курсував ... міні-електропоїзд з вагонетками, в кожній з яких можна було перевозити не тільки товар, але і людей в напівлежачому положенні.

Під час спецоперації словацьких правоохоронців на приватному підприємстві виявили вантажівку з подвійним кузовом (для перевезення контрабанди), а також 13 100 блоків сигарет, доставлених з українського боку. Як підрахували словацькі податківці, сума несплаченого акцизного збору тільки за ці вилучені сигарети становить 350 тисячам євро. Якщо ж врахувати, що міні-потяг з контрабандою курсував між двома країнами кілька разів на тиждень, збиток Словаччини від контрабанди сигарет становив 50 мільйонів євро на рік.

Реклама

На лаві підсудних в Ужгородському міськрайонному суді виявилися два брати - 46- річний Василь та 37- річний Михайло М., жителі Ужгородського району, приватні підприємці, які доглядали за будинком на околиці Ужгорода. Їх звинуватили у самовільному захопленні земельної ділянки та самовільне будівництво, незаконному транспортуванні з метою збуту підакцизних товарів, зберіганні наркотиків (під час обшуку знайшли чотири пакетики з кокаїном ). Підсудні свою причетність до будівництва і функціонування тунелю категорично заперечували, стверджуючи, що всього лише наглядали за будинком, який належав їх померлої тітки. Проте суд визнав їх винними і засудив старшого брата до трьох років обмеження волі, а молодшого - до трьох років позбавлення волі (його, на відміну від старшого брата, визнали винним і в зберіганні наркотиків). Обом засудженим суд призначив випробувальний термін на два роки, а це означає, що у в'язницю ніхто з них не сяде.

Будівельників, які проклали тунель (а для цього необхідна високоточна техніка і висококласні фахівці) так і не встановили .

Реклама

На вирок може бути подана апеляція.

Ярослав Галас

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно