Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівські ліцеїсти витягли з палаючої літньої кухні п’яного чоловіка та загасили пожежу (ФОТО)

Мукачівські ліцеїсти витягли з палаючої літньої кухні п’яного чоловіка та загасили пожежу (ФОТО)

Мукачівські ліцеїсти витягли з палаючої літньої кухні п’яного чоловіка та загасили пожежу (ФОТО)
Ця історія трапилася пізньої ночі у селі Приборжавське Іршавського району. П’ятеро 16-річних хлопців гуляли селом, коли побачили вдалечині дим. «Спочатку ми подумали, що то хтось шашлики смажить,...

Ця історія трапилася пізньої ночі у селі Приборжавське Іршавського району. П’ятеро 16-річних хлопців гуляли селом, коли побачили вдалечині дим.

ВІДЕО ДНЯ

«Спочатку ми подумали, що то хтось шашлики смажить, а виявилося, що хата горить», – розповідає учень Мукачівського військового ліцею Олексій Кришеник та представляє інших героїв-ліцеїстів:

«Це Іван Берченко з міста Первомайськ Миколаївської області. Того дня він приїхав до мене в гості у Приборжавськ. З нами ще був Іван Ігнатко, він також з Приборжавська та двоє моїх колишніх однокласників».

Реклама

Побачивши дим, юнаки пішли перевірити чи немає там вогню й не помилилися – на окраїні села палахкотіла літня кухня. Всі п’ятеро кинулися у палаючу будівлю. В кімнаті помітили тінь людини, а потім і самого чоловіка.

«Він лежав на ліжку з цигаркою в руці і не міг звестися на ноги. Явно був напідпитку», – продовжує Олексій. Хлопці вхопили захмелілого чоловіка за руки-за ноги і винесли на подвір’я. Стали допитуватися чи є ще хтось у літній кухні та в будинку, що ось-ось мав зайнятися полум’ям.

Реклама

«Він не з першого разу зрозумів чого ми від нього хочемо. Говорив нерозбірливо. За п’ятим разом він нам сказав, що більше нікого нема, а на кухні не перекритий газ, який може вибухнути». Тоді ліцеїсти викликали пожежну, швидку та газову служби і прийнялися гасити вогонь.

Врятувати від остаточного знищення весь будинок таки вдалось. Поженики констатували: пожежа виникла через необережне паління в ліжку і якби не діти – чоловік навряд був би живим. Зараз він приходить до тями у районній лікарні.

«Коли мені сказали, що діти побігли у полум’я – я за серце схопилася, – пригадує неспокійні вихідні мати одного із рятівників, Окраса Ігнатко. – Я побачила швидку, почала дзвонити сину на телефон, але він не піднімав слухавку. Коли прибігла на місце пожежі і побачила дітей цілими – заспокоїлася. Молодці діти».

Реклама

Самі ж хлопці не вважають свій вчинок чимось особливим навіть зізнаються, що дуже боялися заходити до палаючої хати, але, пояснюють,«треба було».

Сьогодні закарпатські рятувальники подякували ліцеїстам за хоробрий вчинок та порятоване життя

Мукачівські ліцеїсти витягли з палаючої літньої кухні п’яного чоловіка та загасили пожежу (ФОТО) – 01

На фото: (зліва на право: Олексій Кришеник , Іван Берченко та Іван Ігнатко)

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно