Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді обговорили питання міжнародного пенсійного забезпечення

В Ужгороді обговорили питання міжнародного пенсійного забезпечення

В Ужгороді обговорили питання міжнародного пенсійного забезпечення
Заступник голови обласної адміністрації Михайло Попович зустрівся із гендиректором Центральної дирекції Національного пенсійного страхування Угорщини Йожефом Мейсарошем. Також на зустрічі були...

Заступник голови обласної адміністрації Михайло Попович зустрівся із гендиректором Центральної дирекції Національного пенсійного страхування Угорщини Йожефом Мейсарошем. Також на зустрічі були присутні заступник голови правління Пенсійного фонду України Валентина Микитенко та начальник головного управління Пенсійного фонду України у Закарпатській області Анастасія Пентек.

ВІДЕО ДНЯ

Управління Пенсійного фонду області організовує роботу щодо підтвердження стажу громадян, набутого в Україні, а також оформлює додатки до пенсійних справ для Центральної Дирекції Національного пенсійного страхування Угорщини. Щороку з Угорщини надходить понад 600 запитів стосовно підтвердження страхового стажу, що передається угорській стороні, і враховується при призначенні пенсії. За час роботи Головного управління підготовлено документів для понад 7 тисяч осіб.

- Впевнений, що ми й надалі спільними зусиллями поліпшуватимемо якість обслуговування громадян України та Угорщини у частині пенсійного забезпечення. Адже, враховуючи близькість кордонів, значна кількість угорців живе на території Закарпаття, так само, закарпатці виїздять до Угорщини. Ці громадяни повинні відчувати підтримку влади у питаннях, що стосується пенсійного забезпечення. Це передбачають і завдання Президента України щодо підвищення соціального захисту пенсіонерів. Вже одержаний досвід у цій сфері ми будемо використовувати для розвитку співробітництва у галузі соціального забезпечення, - підкреслив Михайло Попович.

Реклама

У свою чергу, Йожеф Мейсарош запевнив:

- Щорічно ми отримуємо тисячі справ щодо нарахування пенсій. Тож, наше завдання нині полягає у якомога якіснішій та оперативній роботі на місцях. Щодо співпраці, то хочу зауважити, що за останні кілька років її рівень зріс у кілька разів, за що вдячні Пенсійному фонду України та головному управлінню в області, зокрема. Ми зацікавлені у подальшій співпраці із українською стороною.

Реклама

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно