Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чеська делегація відвідала Колочавську школу

Чеська делегація відвідала Колочавську школу
19 вересня на Міжгірщині побувала делегація Пардубіцького краю Чеської Республіки на чолі із гетьманом Пардубіцького краю Мартіном Нетоліцки та депутатом обласної ради – директором спільного...

19 вересня на Міжгірщині побувала делегація Пардубіцького краю Чеської Республіки на чолі із гетьманом Пардубіцького краю Мартіном Нетоліцки та депутатом обласної ради – директором спільного українсько-чеського благодійного фонду “ВІЗА” Володимиром Чубірко.

ВІДЕО ДНЯ

Чеська делегація відвідала Колочавську ЗОШ №1, де за фінансової допомоги Пардубіцького краю, а це 150 тисяч крон, встановлено мультимедійне обладнання, парти, стільці, демонстраційний стіл для вчителя, стінка для лабораторного приладдя, замінено освітлення в кабінеті, замінено підлогу, а також придбано стінку для їдальні, спортивний інвентар (шахи, м’ячі).

В освітньому закладі гостей, як і годиться зустріли хлібом та сіллю, які вручили учні школи, а також делегацію вітали директор школи – Кий Михайло Михайлович, Колочавський сільський голова – Худинець Василь Іванович, начальник управління освіти, молоді та спорту РДА – Олексієнко Надія Степанівна.

Реклама

Гостей запросили до школи, де у фойє учні Колочавської школи вітають гостей віршами та піснями, які звучать, зокрема і чеською мовою.

Після пісенних та віршованих привітань керівник школи Михайло Кий запросив гостей пройти невеличкий екскурс школою, а саме, що навчання здійснюється з 1 по 11 класи, у школі 24 класи, де навчається 411 дітей, працює 62 педагоги. Навчання ведеться українською мовою. Також вивчається англійська, німецька та російська мови. Також Михайло михайлович повідомив присутніх, що впродовж 2013-2014 навчального року введено факультатив з вивчення чеської мови.

Реклама

Гості також оглянути кабінету хімії, який обладнано за фінансової допомоги Пардубіцького краю, де було проведено демонстративний міні-урок, який провела Наталія Ткмарець розповівши про партнерство с. Колочава з громадами та організаціями Чехії.

На завершення візиту Михайло Кий подякував за надано фінансову підтримку гетьману Пардубіцького краю Мартіну Нетоліцки та зазначив, що і надалі маємо надію про подальшу співпраці.

Прес-служба Міжгірської райради

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно