Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Свалявську міську раду зобов’язано припинити антиконкурентні дії

Свалявську міську раду зобов’язано припинити антиконкурентні дії

Свалявську міську раду зобов’язано припинити антиконкурентні дії
Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України зобов’язало Свалявську міську раду переглянути рішення про розміри орендної плати за земельні ділянки. Як з’ясувало...

Закарпатське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України зобов’язало Свалявську міську раду переглянути рішення про розміри орендної плати за земельні ділянки.

ВІДЕО ДНЯ

Як з’ясувало відділення, Свалявська міська рада 26.02.2010 прийняла рішення за №37/466 «Про розміри орендної плати за земельні ділянки, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності», яким встановила різні ставки орендної плати для земель з однаковим цільовим призначенням та застосовувала їх в договорах оренди землі для суб'єктів господарювання, що займаються одним і тим же видом діяльності, тобто, діють на одному ринку і є конкурентами.

Таким чином, для окремих суб'єктів господарювання створювалися дискримінаційні умови діяльності, оскільки вони несли більші витрати, порівняно з конкурентами.

Реклама

Такі дії міської ради містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування.

У зв’язку із зазначеним, Свалявську міську раду зобов’язано припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом встановлення єдиних розмірів відсоткових ставок орендної плати за користування земельними ділянками однакового цільового призначення, про що повідомити територіальне відділення у двомісячний строк з дня отримання цього рішення.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно