Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Виноградові змагались вогнеборці зі всієї області

У Виноградові змагались вогнеборці зі всієї області
Щоденна робота вогнеборців завжди пов’язана із ризиком для життя та здоров’я. Адже під час гасіння пожеж неодноразово виникали ситуації, коли рятувальникам доводилось працювати у приміщеннях будівель...

Щоденна робота вогнеборців завжди пов’язана із ризиком для життя та здоров’я. Адже під час гасіння пожеж неодноразово виникали ситуації, коли рятувальникам доводилось працювати у приміщеннях будівель з високою температурою, токсичному середовищі, під час щільного задимлення, в підвалах чи у спорудах зі складним плануванням, із загрозою вибухів та обвалів. Можливо для когось такі випробування здаються нездоланними, за межею можливостей, а для бійців служби ДСНС – це буденна робота, що є невід’ємною складовою служби, покликаної приходити на допомогу у хвилину лиха.

ВІДЕО ДНЯ

Під час гасіння пожеж, рятуванні та евакуації людей, матеріальних цінностей, рятувальники тривалий час можуть перебувати у непридатному для дихання середовищі. Для ефективної роботи в таких нелегких умовах у підрозділах Управління ДСНС України у Закарпатській області діють ланки газодимозахисної служби. Саме завдяки їх роботі на Закарпатті врятовано не одне людське життя та успішно ліквідовано сотні пожеж.

Для підвищення професійної майстерності особового складу та визначення кращих серед підрозділів рятувальники краю постійно проводять змагання у цій галузі.

Реклама

Цьогоріч, змагання з пожежно-стройової підготовки та газодимозахисної служби на звання «Краща ланка ГДЗС» пройшли 20 вересня, на базі 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Виноградів Управління ДСНС України у Закарпатській області.

Виборювати першість у п’яти видах змагань з’їхались 17 команд рятувальників зі всієї області. Підйом висувною драбиною у вікно третього поверху учбової башти, одягання бойового одягу та спорядження, в’язання подвійної рятувальної петлі на потерпілого, проведення розвідки з відшуканням потерпілого в задимленому підвальному приміщенні димокамери та бойове розгортання.

Реклама

Всі ці етапи рятувальники проводили в спеціальному одязі та апаратах захисту органів дихання, а це додаткові 17-19 кілограмів ваги. Ще однією особливістю проведення даних змагань є те, що тут потрібні чіткі й злагоджені дії всієї команди – єдиного рятувального організму. У випадку помилки хоча б одного із членів команди судді нараховували додаткові штрафні бали.

Щодо переможців, то найспритнішими виявились газодимозахисники наступних пожежно-рятувальних підрозділів: перше місце виборола команда-господарів змагань - 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Виноградів, «срібло» здобули газодимозахисники 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Перечин, а третіми фінішувала 9-та Державна пожежно-рятувальна частина міста Свалява.

Кращим учасникам змагань було вручено грамоти та цінні подарунки, а команді-переможниці – перехідний кубок змагань.

Реклама

У ДСНС України у Закарпатській області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно