Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Радник Президента України високо оцінив потенціал Ужгородського району

Радник Президента України високо оцінив потенціал Ужгородського району

Радник Президента України високо оцінив потенціал Ужгородського району
16 вересня Ужгородщину відвідав радник Президента України Володимир Зубанов. Він ознайомився із діяльністю ПрАТ «Єврокар», оздоровчо-лікувальним комплексом «Деренівська купіль». У поїздці по...

16 вересня Ужгородщину відвідав радник Президента України Володимир Зубанов. Він ознайомився із діяльністю ПрАТ «Єврокар», оздоровчо-лікувальним комплексом «Деренівська купіль». У поїздці по району гостя супроводжував голова райдержадміністрації Віктор Ледіда.

ВІДЕО ДНЯ

Генеральний директор “Єврокар” Ігор Царенко розповів високому гостю, що на сьогоднійшній день на підприємстві працює понад 320 жителів краю, переважна їх більшість – вихідці з Ужгородщини. Висока кваліфікація трудівників дозволила колективу ПрАТ тільки за перше півріччя 2013 року реалізувати продукції більш, ніж на 500 млн. грн., 127 з яких надійшло до бюджету.

– Великі надії покладаємо на реалізацію проекту «Індустріальний парк», – наголосив член спостережної ради ПрАТ Володимир Панов. – Усі необхідні документи вже підготовлені й знаходяться у відповідних компетентних органах. Сподіваємось на позитивне вирішення питання,що дозволить задіяти нові потужності й на «Єврокарі».

Реклама

Радник Президента пообіцяв усіляко посприяти вирішенню проблеми. Учасники зустрічі обговорили також перспективи підприємства в разі підписання Угоди про асоціацію України з ЄС, можливості повернення на Закарпаття вільної економічної зони тощо.

Голова РДА Віктор Ледіда поінформував про високий потенціал району щодо використання термальних вод, будівництва сонячних електростанцій, яких на Ужгородщині вже діє три, говорили також про ефективність реверсного постачання газу з сусідніх країн – членів ЄС.

Реклама

– Багато чого вдалося добитись завдяки залученню інвесторів, підкреслив Віктор Ледіда. – Тому й надалі робитимемо все можливе для їх залучення в економіку району. Такий пріоритет накреслив перед нами Президент країни Віктор Янукович і ми його неухильно втілюватимемо в життя.

Вразили Володимира Зубанова й інвестиційний проект будівництва санаторного компдексу «Деренівська купіль», мальовнича краса місцини його розташування, європейське вирішення складових цього туристичного об’єкту. Рекреаційний заклад почали реорганізовувати ще в 2002 році. Активні будівельні роботи розпочали у 2006-му. Сьогодні тут вже працюють апарт-готель, ресторан, бювет мінеральних вод, комплекс басейнів,каскад озер із рибою тощо. Поки-що експлуатують дві свердловини,оздоровчу воду видобувають з 740 та 256 метрів відповідно 43 і 29 градусів. У перспективі мають намір навіть здійснювати розлив мінеральних вод, одна з яких буде привозною.

Радник Президента оглянув також закладений на схилі гори експериментальний виноградник, скуштував продукцію з нього.

Реклама

– Навіть ці нетривалі оглядини наочно підтверджують високий потенціал Ужгородщини в багатьох сферах, – резюмував на завершення Володимир Зубанов. – Вірю, що вже найближчим часом Закарпаття, зокрема Ужгородщина, прийматиме форуми найвищого рівня. Особисто ж докладу максимум зусиль для того, щоб в міру своїх можливостей посприяти успішній реалізації намічених у вашому краї перспективних проектів.

Ужгородська РДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно