Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Комісія розслідує факти тяжкого травмування робітницею на одному із приватних підприємств Хуста

Комісія розслідує факти тяжкого травмування робітницею на одному із приватних підприємств Хуста

Комісія розслідує факти тяжкого травмування робітницею на одному із приватних підприємств Хуста
Завершила свою роботу комісія спеціального розслідування нещасного випадку із тяжким наслідком, що стався 20 серпня з працівницею приватного підприємства «Метеора-Закарпаття», розташованого у м....

Завершила свою роботу комісія спеціального розслідування нещасного випадку із тяжким наслідком, що стався 20 серпня з працівницею приватного підприємства «Метеора-Закарпаття», розташованого у м. Хуст.

ВІДЕО ДНЯ

Біда підстерегла сортувальницю підприємства Олену Х., 1960 р.н., усього через годину після початку робочої зміни. Того дня робітниця, згідно із завданням начальника виробництва, займалася на залізничній рампі штабелюванням сіток для сушіння фруктів. Склавши перший піддон заввишки приблизно 1,8-1,9 метрів, жінка вирішила перемістити його з допомогою виготовленого з арматури гака. У якийсь момент саморобний інструмент, який зазвичай використовувався для переміщення пластмасових ящиків у приміщенні цеху, втратив зчеплення з великоваговим вантажем і робітниця за інерцією впала з рампи на колію. Падіння з висоти 1,2 метра мало вельми сумні наслідки: у райлікарні, куди відразу доставили постраждалу, медики діагностували у неї «закритий переломо-вивих хірургічної шийки правого плеча зі зміщенням». Дана травма відноситься до категорії тяжких.

За інформацією голови комісії, головного державного інспектора територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області Івана КОВАЧА, причини даного нещасного випадку суто організаційні. Особами, які допустили порушення вимог нормативних актів з охорони праці, що й призвело до нещастя, комісією визнано директора ПП, котрий, по-перше, допустив до роботи працівницю без відповідного навчання та перевірки знань з охорони праці. По-друге, з боку першого керівника був відсутній контроль за дотриманням працівниками технологічних процесів, правил поводження з машинами, механізмами та іншими засобами виробництва, використанням засобів колективного та індивідуального захисту, виконанням робіт відповідно до вимог з охорони праці. Насамкінець, на підприємстві не були розроблені технологічні схема та карта із сортування продукції, що також є прямим обов’язком першого керівника. До числа порушників потрапила і начальник виробництва ПП, яка не здійснювала контроль за дотриманням працюючими правил і норм охорони праці, виробничої і трудової дисципліни, правил внутрішнього трудового розпорядку.

Реклама

На підставі зібраних матеріалів спеціального розслідування комісія дійшла висновку, що даний нещасний випадок вважається пов’язаним з виробництвом. Також розроблено цілий ряд заходів, виконання яких унеможливить виникнення подібних нещасть у майбутньому.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно