Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Олександр Ледида: "Підписання меморандуму з Пряшівським та Пардубіцьким краями відкриває для Закарпаття нові можливості"

Олександр Ледида: "Підписання меморандуму з Пряшівським та Пардубіцьким краями відкриває для Закарпаття нові можливості"

Олександр Ледида: "Підписання меморандуму з Пряшівським та Пардубіцьким краями відкриває для Закарпаття нові можливості"
Це стосується, перш за все, пожвавлення в економіці та культурному житті кожного з регіонів, - розповів під час інтерв’ю для чеського телебачення голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида. –...

Це стосується, перш за все, пожвавлення в економіці та культурному житті кожного з регіонів, - розповів під час інтерв’ю для чеського телебачення голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида.

ВІДЕО ДНЯ

– Жителі наших країн здавна були пов’язані тісними родинними та культурними зв’язками, тож підписання меморандуму лише підтвердило: ці зв’язки не втрачено. Більше того, поставивши підписи під цим важливими документом, керівники регіонів офіційно засвідчили наміри розвивати співробітництво. Переконаний, вже скоро підтвердженням цьому стануть нові цікаві проекти, - наголосив Олександр Ледида.

Голова Пардубіцького краю Мартін Нетоліцкі зауважив: цю тристоронню угоду підтримує найвище керівництво Чеської Республіки:

Реклама

– Нещодавно з робочим візитом тут, у Пардубіце, був Президент Чехії Мілош Земан, тож була нагода докладно розповісти йому про наші наміри. Глава держави висловив цілковиту підтримку, наголосивши, що офіційне підписання меморандуму має сприяти пожвавленню економічного та культурного співробітництва трьох наших регіонів.

Петер Худік, керівник Пряшівського самоврядного краю чекає, зокрема, і на пожвавлення фінансового співробітництва регіонів – через використання можливостей грантових програм ЄС:

Реклама

– Пряшівський самоврядний край є давнім та надійним партнером Закарпатської області. Щороку ми підтверджуємо це й під час спільних днів добросусідства. Проте підписання такого тристороннього меморандуму є, без перебільшення, знаковим – і відкриває безліч нових форм та можливостей не просто для обміну досвідом, але й для створення корисних проектів.

Нагадаємо, Меморандум про розвиток тристоронніх відносин і співробітництва між Закарпатською обласною державною адміністрацією (Україна), Урядом Пряшівського самоврядного краю (Словацька Республіка) та Урядом Пардубіцького краю (Чеська Республіка) було підписано керівниками цих регіонів у суботу,14 вересня, у чеському місті Пардубіце.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно