Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Працівники НПП "Синевир" спорудили новий міст до "стратегічного" урочища

Працівники НПП "Синевир" спорудили новий міст до "стратегічного" урочища

Працівники НПП "Синевир" спорудили новий міст до "стратегічного" урочища
Розтока – велике урочище на околиці Синевирської Поляни вздовж однойменної річки, яка є притокою Тереблі. Це значна територія НПП «Синевир», де на сотнях гектарів зростає переважно хвойний ліс. Тут...

Розтока – велике урочище на околиці Синевирської Поляни вздовж однойменної річки, яка є притокою Тереблі. Це значна територія НПП «Синевир», де на сотнях гектарів зростає переважно хвойний ліс. Тут водиться ряд видів диких тварин. А ще урочище славиться щедрістю дарів лісу.

ВІДЕО ДНЯ

Від центральної дороги Розтоку розділяє річка Теребля, тож дістатися сюди автомобілем можна хіба-що через міст. Та він відслужив своє призначення, тож недавно директор НПП «Синевир» Микола Дербак розпорядився спорудити новий міст до «стратегічного» урочища. Зусиллями працівників парку поставлене завдання було успішно виконано попри складність ведення подібних робіт. Новий добротний міст до урочища довжиною понад десять метрів і шириною шість метрів сприятиме працівникам парку успішно реалізувати природоохоронні і протипожежні заходи. Також Розтока є улюбленим місцем зупинки туристів. Для них тут споруджено ряд альтанок і обладнано місця для відпочинку.

Особливо у нагоді новий міст став місцевим жителям, адже десятки синполянців у Розтоці мають земельні ділянки, де косять траву, садять картоплю, випасають худобу… Ведення сільського господарства без належного з’єднання з центральною дорогою було б ускладненим. Крім того через Розтоку пролягає шлях до одного з найбільш віддалених присілків Синевирської Поляни Верхньої Буковинки, де знаходиться понад двадцять дворогосподарств горян. До речі, гірську дорогу до цього присілку було минулого року зроблено також за сприяння НПП «Синевир».

Реклама

Отже, міст до Розтоки відкриває нові перспективи для цього урочища. Загалом останніми роками на території НПП «Синевир» співробітниками установи споруджено близько двох десятків мостів.

НПП "Синевир"

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно