Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Телевишки тепер допомагають рахівським лісникам

Телевишки тепер допомагають рахівським лісникам
Спеціальне обладнання, що допомагає лісівникам наглядати за лісом встановлено у Рахівському районі. Про це під час брифінгу журналістам розповів начальник обласного управління лісового та...

Спеціальне обладнання, що допомагає лісівникам наглядати за лісом встановлено у Рахівському районі. Про це під час брифінгу журналістам розповів начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Фізик.

ВІДЕО ДНЯ

Також маркування деревини допомагає боротися із контрабандою і корупцією у сфері торгівлі деревиною:

- Такі заходи роблять ринок лісопродукції більш прозорим, допомагає збільшити обсяг виробництва вітчизняної лісопродукції. Також наводимо лад, передусім, у свої структурі. Півроку тому у автівках лісників встановлено GPS-системи, які допомагають відстежувати рух та місце перебування працівників. Якщо ж замість заявленого патрулювання людина поїхала в іншому напрямку та дві години простояла десь в лісі, то зрозуміло, що така особа не може працювати на такій відповідальній посаді, - розповів Ігор Фізик.

Реклама

Окрім того, заплановано закупівлю повітряно-трелювальних установок усіма держлісгоспами. Зокрема, до кінця року будуть придбанні дві повітряно-трелювальні установки для ДП «Мукачівське ЛГ» та ДП «Рахівське ЛДГ».

Закарпаття – один із перших регіонів України, де проводиться міжнародна сертифікація лісів. Зараз область теж готується відвідин наглядової комісії Європи, що повинна провести сертифікацію.

Реклама

Проблемою за закарпатських лісівників наразі є всихання смерекових насаджень:

- Такий процес спостерігається і у лісах Львівщини, Франківщини, Буковини. Однією з причин цього є зміна клімату. Температура щорічно зростає і дерева уже ростуть не своєму ареалі. Боремося з цим процесом шляхом творення змішаних насаджень, - розповів головний лісівник краю.

Розповів Ігор Фізик і про продаж деревини. Реалізація необробленої деревини здійснюється через аукціони на біржі. Цьогоріч досягнуто рівня продажу понад 84 % лісопродукції виставленої на аукціон та виконання поставок згідно аукціоних угод на 113 %. При реалізації у 2011 р. 80% лісопродукції виставленої на аукціон та виконання поставки на 81 %. Експорт деревини здійснюється до Словаччини, Румунії та Угорщини.

Реклама

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно