Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На "BEREG FEST 2013" планують встановити рекорд України і зварити 950 літрів бограчу

На "BEREG FEST 2013" планують встановити рекорд України і зварити 950 літрів бограчу

На "BEREG FEST 2013" планують встановити рекорд України і зварити 950 літрів бограчу
В останню неділю вересня, 29-го, на Берегівщині відбудеться 50-ий Міжнародний фестиваль BEREG FEST 2013. З цього приводу відбулася прес-конференція оргкомітету в Ужгородському...

В останню неділю вересня, 29-го, на Берегівщині відбудеться 50-ий Міжнародний фестиваль BEREG FEST 2013. З цього приводу відбулася прес-конференція оргкомітету в Ужгородському прес-клубі.

ВІДЕО ДНЯ

Організатори розповіли про ювілейну програму; запалення символічного "вогню дружби"; ремісниче містечко та майстер-класи; рекордне приготування бограчу; солодкого Чігабігу, якого на 50-му фесті можна буде з’їсти.

Володимир Гвоздьо, координатор оргкомітету фестивалю, керівник студії «ARTREK» зауважив: «Розповідати про BEREG FEST вже не потрібно, адже фестиваль добре знайомий закарпатцям. Започаткований він у 1963 році, відповідно, цього вересня йому – 50 років. Утім, знову є задумки, які цього року втіляться вперше». Ще один ювілей у цей же час – Берегово святкуватиме 950 років. Саме стільки літрів бограчу приготують з цієї нагоди на фестивалі, що стане рекордом України з приготування найбільшої кількості бограчу на одній локації.

Реклама

Програма розпочнеться із запалення символічного вогню дружби. Він єднатиме закарпатців, українців та угорців по той бік кордону.

Йосип Торпої, директор Центру українсько-угорського регіонального розвитку каже: «BEREG FEST» пам’ятаю з дитинства. Ще одна назва фестивалю – «Дружба без кордонів». І цього року вона справдиться сповна. Угорщину і Закарпаття, як відомо, нещодавно поєднала і велодоріжка, а цього разу велосипедисти поєднають вогнем дружби наші країни під час фестивалю».

Реклама

Організують і невелике ремісниче містечко, де триватимуть майстер-класи від майстрів, що володіють техніками автентичних виробів. 15 народних умільців приїдуть з Угорщини – у рамках проекту, покликаного відновити народні традиції. Крім гончарства, різьбярства тощо буде представлено і більш екзотичні ремесла. До них долучатимуть навіть дітей.

Ще однією родзинкою свята стане новий образ вже відомого символу фесту – Чіга Біга. Його можна буде безкоштовно скуштувати у вигляді пряника. Олександр Ляхін, власник ТМ "Закарпатський пряник" пообіцяв, що до фестивалю підготують й інші сувенірні пряники із символікою свята та Закарпаття загалом.

Щодо концертної програми, то для гостей BEREG FEST виступатимуть берегівські виконавців, гості з Угорщини, а хедлайнером стане Тіна Кароль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно