Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутати облради мають намір поскаржитись Азарову на блокування грошей казначейством

Депутати облради мають намір поскаржитись Азарову на блокування грошей казначейством

Депутати облради мають намір поскаржитись Азарову на блокування грошей казначейством
Завтра, 12 вересня, під час сесії обласної ради депутати розглянуть рішення про звернення до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова. Народні обранці планують скаржитися на затримання коштів: влада...

Завтра, 12 вересня, під час сесії обласної ради депутати розглянуть рішення про звернення до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова. Народні обранці планують скаржитися на затримання коштів: влада через це не може оплачувати виконані роботи.

ВІДЕО ДНЯ

"На сьогодні склалася вкрай складна і небезпечна ситуація із обслуговуванням видатків місцевих бюджетів органами Державної казначейської служби України. Починаючи із травня цього року, органи місцевого самоврядування області не мають можливості оплачувати виконані роботи та послуги, незважаючи навіть на наявність коштів на рахунках. І ситуація тільки погіршується, оскільки проблеми вже виникають і з оплатою захищених статей», – йдеться у проекті зверхня до Азарова.

«Складається безвихідна ситуація в комунальній сфері: у найскладніший період року відсутні кошти на ремонт доріг, придбання піску тощо. Є реальна загроза припинення харчування дітей в установах та закладах освіти, не проводяться розрахунки за виконані роботи з комунальними підприємствами і підрядними організаціями. У розпал сезону бюджетним установам важко знайти підрядні організації для проведення будівельних і ремонтних робіт: вони відмовляються працювати з бюджетними установами, оскільки змушені за власні кошти проводить роботи, а потім місяцями не можуть отримати бюджетні борги», – скаржаться депутати.

Реклама

«Звідси випливає заборгованість з виплати заробітної плати, а отже, і заборгованість перед Пенсійним фондом України. Знижуються і надходження до місцевого бюджету, адже податок з доходу фізичних осіб є основним джерелом наповнення місцевих бюджетів», – додається у зверненні.

Депутати також зазначають, що криза взаємних бюджетних розрахунків – результат спотвореної бюджетної системи, наслідок гіперцентралізованості бюджету, що свідчить про недосконалість казначейської форми виконання місцевих бюджетів в Україні та необхідність упровадження інших форм управління фінансовими ресурсами.

Реклама

Закарпатські депутати просять Прем’єра ініціювати внесення змін до Бюджетного та Податкового кодексів України, що передбачатимуть чіткий порядок обслуговування місцевих бюджетів за доходами і видатками.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно