Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У селі Велика Добронь відбувся уже традиційний фестиваль картоплі

У селі Велика Добронь відбувся уже традиційний фестиваль картоплі

У селі Велика Добронь відбувся уже традиційний фестиваль картоплі
Насиченою програмою зустрів нинішнього року гостей уже традиційний фестиваль картоплі у В. Доброні. Організатори зробили все можливе, щоб свято вдалося на славу. Малеча мала можливість...

Насиченою програмою зустрів нинішнього року гостей уже традиційний фестиваль картоплі у В. Доброні. Організатори зробили все можливе, щоб свято вдалося на славу.

ВІДЕО ДНЯ

Малеча мала можливість «випробувати» різні атракціони або продемонструвати своє вміння ліпити вироби з глини в наметі відомого митця Ендре Гіді. Чи взяти участь у конкурсі краси. Багатьох приваблював витвір американської диво-техніки – потужний трактор з кондиціонером, в кабіні якого можна було навіть посидіти.

Тим часом розбивали свої намети учасники конкурсу кухарів і приступали до варіння страв, де обов’язковим інгредієнтом мали бути картопля і червоний перець. Особливі запахи доносилися від казанка членів нещодавно створеного товариства мисливців «Святий Губертус». Тут відзначали подвійне свято: того дня заступнику голови товариства Йожефу Раті виповнилось 50.

Реклама

Не відставали від мисливців і рибалки, котрі готували різні смачні страви з ранішнього улову. Брали участь у змаганні й кухарі-одиночки. Приміром, столяр Андрій Молнар.

Свято було вже в розпалі, коли розпочалась його офіційна частина. Вітати учасників фесту приїхали голова районної ради Михайло Фединець, консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ласло Віда, гості з міст-побратимів з Угорщини, президент Закарпатського угорського інституту, уродженка В. Доброні Ілдика Орос та інші. Всі вони зичили присутнім змістовного відпочинку та благополуччя.

Реклама

Відтак сценою заволоділи учасники художньої самодіяльності. Виступили такі відомі колективи та виконавці, як танцювальний колектив «Гімеш», гурт «Кокош», ансамбль «Моноліт», Томаш Денеш, Еріка Барток, Дора Біро, Ніколетта Балог, Маріанна Балог та інші.

Узагальнюючи все побачене, можна сміливо стверджувати: свято у В. Доброні дійсно вдалося на славу. Хто на ньому не побував, може жалкувати.

Вісті Ужгородщини

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно