Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті відзначили День фізичної культури і спорту

На Закарпатті відзначили День фізичної культури і спорту
Вчора, 5 вересня в Ужгороді відбулося урочисте відзначення Дня фізичної культури і спорту. Розпочалось дійство з маршу-параду з пл. Поштової до площ Народної та Дружби народів, на Київську набережну....

Вчора, 5 вересня в Ужгороді відбулося урочисте відзначення Дня фізичної культури і спорту. Розпочалось дійство з маршу-параду з пл. Поштової до площ Народної та Дружби народів, на Київську набережну. Прапори, транспаранти, холдери, кубки – усе говорило про свято. Переможці, призери змагань різних рівнів виблискували медалями на грудях та йшли слідом за вершниками – прапороносцями федерації кінного спорту.

ВІДЕО ДНЯ

До спортсменів приєдналися керівництво краю й міста, депутати, ветерани спорту, голови федерацій, спортклубів і спортивних товариств, галузевого активу краю. В їх рядах – заступник голови обради Андрій Сербайло.

Під час руху колони спортсмени демонстрували навички, показові спортивні прийоми.

Реклама

Дійшовши до пам’ятника Т.Г.Шевченку керівництво поклало квіти до ніг Козаря.

Далі свято продовжилось у Закарпатському обласному українському музично-драматичному театрі імені братів Юрія Августина та Євгена Шерегіїв.

Реклама

Прапороносці з числа студентів факультету здоров»я людини УжНУ внесли на святкову сцену державні прапори та прапори Національного олімпійського комітету, фізкультурно-спортивних товариств.

З промовою виступив Олександр Ледида. Після чого було вручено спільну відзнаку обласної ради та ОДА «За розвиток регіону» – Олександру Мишку, президенту Закарпатського обласного осередку Всеукраїнської федерації танцювального спорту та Ярославу Свиді, члену обласного відділення НОК України, а також грошові винагороди, квіти та фотоальманахи спортсменам області – чемпіонам і призерам європейських і світових чемпіонатів та Кубків, а також їх тренерам.

Уважило керівництво області і вихованців Ужгородського ліцею-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів, СДЮШОР з гандболу «Карпати» та СДЮШОР з футболу – їм було вручено ігрову та спортивну форми.

Реклама

Іван Балога звернувся до спортивної громадськості краю – спортсменів, тренерів, усі фахівців галузі фізичної культури, любителі та прихильників активного способу життя та від імені депутатів обласної ради, органів місцевого самоврядування краю, від себе особисто поздоровив всіх зі святом, побажав доброго здоров’я, родинного благополуччя, порозуміння, любові, наснаги не зупинятись на досягнутому, а йти до нових, яскравих перемог у справі, яка стала сенсом буття. «Ви – це рух, життя, енергія всього Закарпаття. Особливі слова подяки нашим ветеранам спорту за досягнення, честь Закарпаття, за любов до обраної справи та за здолані вершини, прекрасні здобутки, талант і майстерність, які охоче передають молодому поколінню, вчать жити і творити справу на території Закарпаття, рідної України.

Звертаючись до молоді, хочу сказати: не всі медалі виграні, не всі вершини здолані. Є місце для ваших перемог і досягнень. Зі свого боку хочу завірити, що ще багато нам треба зробити для створення гідних, комфортних умов для занять, аби більшало переможців від Закарпаття. Закарпатських спортсменів з різних видів спорту люблять і поважають. В спортивній історії краю багато славних імен, гідних переможців,сподіваюсь, що так буде й надалі. А ми будемо робити все можливе, аби спортивні зали та майданчики були завжди гомінкими, заповненими любов’ю і спортивними досягнення», – підкреслив очільник облради.

На завершення Іван Іванович виконав приємну місію і вручив відзнаки облради та цінні подарунки. Так, за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту, високий професіоналізм та з нагоди Дня фізичної культури і спортуПочесною грамотою обласної ради нагороджено: КРИВЕНКА Олександра Петровича – учителя фізичного виховання загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів с.Туриця, тренера-викладача із настільного тенісу Перечинської дитячо-юнацької спортивної школи для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, КУШНІРЧУКА Владислава Петровича – голову обласної ради фізкультурно-спортивного товариства «Україна», ПОДГОРСЬКУ Любов Лукінішну – заступника директора обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України, РОМАНІНЧЕНКА Віктора Петровича – члена обласної ради фізкультурно-спортивного товариства «Україна», голова Ужгородської міської федерації настільного тенісу, ШУКАЛЬ Олену Геннадіївну – тренера-викладача спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з гандболу «Карпати» (м. Ужгород) . Оголошено Подяку: КОВБАСНЮКУ Іванові Івановичу – учневі Ясінянської спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву із зимових видів спорту Рахівського району, МАРТИНЕНКУ Олегу Петровичу – тренеру-викладачу з кікбоксингу Ужгородської обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи фізкультурно-спортивного товариства «Україна», ШТАЙГЕРУ Євгенові Євгеновичу – голові Виноградівської районної благодійно-реабілітаційної спортивної організації «Відродження» .

Вітали винуватців торжества та вручали відповідні відзнаки Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов, голова обласного відділення НОК України Іван Риляк, голова обласної організації профспілки працівників культури Наталія Товтин.

Свято закінчилось концертною програмою, показовими виступами спортсменів з різних видів спорту на Київській набережній.

Прес-служба облради

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно