Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На базі Закарпатської ОДТРК проходитиме ХV Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для нацменшин "Мій рідний край"

На базі Закарпатської ОДТРК проходитиме ХV Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для нацменшин "Мій рідний край"

На базі Закарпатської ОДТРК проходитиме ХV Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для нацменшин "Мій рідний край"
З 12 по 14 вересня на базі Закарпатської ОДТРК проходитиме ХV Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край», співорганізатором якого є Держкомтелерадіо...

З 12 по 14 вересня на базі Закарпатської ОДТРК проходитиме ХV Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край», співорганізатором якого є Держкомтелерадіо України.

ВІДЕО ДНЯ

Фестиваль започатковано з метою сприяння створенню та показу документальних фільмів, телевізійних і радіопрограм, які спрямовані на духовне відродження національних меншин, збереження їхніх культурних надбань і духовних цінностей. Роботи, запропоновані до конкурсу, націлені на пошук вирішення сьогоденних проблем етнічних спільнот, що компактно проживають на території країн - учасниць фестивалю.

До участі у фестивалі запрошені вітчизняні державні та недержавні мовники, представники зарубіжних телерадіоорганізацій, національно-культурних товариств, фондів, автори програм, власники авторських прав, продюсери. Організатори заходу очікують понад 150 гостей.

Реклама

Станом на 5 вересня до конкурсу вже подано 60 телевізійних і 57 радіо творів з України, Сербії, Словаччини, Угорщини, Румунії та інших країн.

Торік у фестивалі взяли участь понад 90 телевізійних та радіо програм з 12 країн Східної і Центральної Європи.

Реклама

Конкурсні роботи оцінює міжнародне журі. Голова журі телевізійних програм - відповідальний за закордонні зв'язки державного Цільового фонду з підтримки ЗМІ Янош Гаваші (Будапешт, Угорщина). Журі радіопрограм очолює директор Радіо Крайова Мірча Поспай (Румунія). Конкурс проводитиметься за номінаціями - «Краща авторська робота» (телебачення/радіо), «Краща режисерська робота» (телебачення/радіо), «Краща операторська робота» (телебачення), «Краща звукорежисерська робота» (телебачення/ радіо), «Краще музичне оформлення» (телебачення/радіо). Також передбачені призи глядацьких і слухацьких симпатій та спеціальні призи.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно