Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У лісах Закарпаття розпочався сезон збирання грибів

У лісах Закарпаття розпочався сезон збирання грибів
У лісах на Закарпатті розпочався період активного збирання грибів. За сезон на дарах лісу можна заробити до 7 тисяч гривень, тож місцеві мешканці користаються з можливості поповнити сімейний бюджет...

У лісах на Закарпатті розпочався період активного збирання грибів. За сезон на дарах лісу можна заробити до 7 тисяч гривень, тож місцеві мешканці користаються з можливості поповнити сімейний бюджет та заготовити делікатес для себе.

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наразі на центральному ужгородському базарі серед лісових грибів окрім білих, можна знайти підберезники, підосичники, лисички, за які продавці просять від 20 до 30 гривень за кілограм. Боровики ж продають за 70 гривень. Традиційно в області перші осінні гриби з'являються у Свалявському і Мукачівському районах.

Реклама

«Минулоріч заробила на грибах близько 7 тисяч гривень. Влітку та восени ходила до лісу. Збирала білі та підосичники. Свіжі не продавала, тільки висушені», - розповідала продавщиця-пенсіонерка Марія Буковська

Зараз за кілограм сушених білих грибів жінка просить 200 грн. Трилітрову банку продає за 70-80 грн.

Реклама

«На кілограм сушених грибів йде 12 кілограмів свіжих. У ліс ходимо з чоловіком. За один раз буває набираємо до 30 кг грибів, - продовжує вона. - Удома нанизую їх на нитку і сушу на сонці чотири дні. Зберігати такі гриби краще у скляних банках».

Окрім висушування, яке дозволяє зберегти всі поживні якості гриба, найпоширенішими, з її слів, способами зберігання, є консервування грибів.

«На зиму вже заклала 30 літрових банок маринованих грибів. Якщо сезон буде вдалим, думаю, закладу не менше 80 банок. Частину ж звичайно продам», - додала вона.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно