Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Турбогаз" відновлює виробничі потужності: модернізовано ливарний цех заводу

"Турбогаз" відновлює виробничі потужності: модернізовано ливарний цех заводу

"Турбогаз" відновлює виробничі потужності: модернізовано ливарний цех заводу
З роботою модернізованого ливарного цеху заводу у середу, 4 вересня, ознайомився керівник краю Олександр Ледида. Уже другий рік підприємство реалізує проект реконструкції та модернізації ливарного...

З роботою модернізованого ливарного цеху заводу у середу, 4 вересня, ознайомився керівник краю Олександр Ледида.

ВІДЕО ДНЯ

Уже другий рік підприємство реалізує проект реконструкції та модернізації ливарного виробництва. Ним передбачено капітальний ремонт плавильного обладнання та придбання нових, високопродуктивних формувальних ліній для виготовлення широкого спектру стального та чавунного литва.

Головне плавильне відділення з п’ятьма величезними печами, - кожна місткістю 6 тонн металу, - відновлює свою роботу після 14 років вимушеного простою.

Реклама

Сьогодні вже пройшла капітальний ремонт перша з великих плавильних печей цеху. Тепер ця індукційна піч видає 6 тонн чавуну кожні три години роботи.

– Погіршення кон’юнктури на світових товарних ринках пригальмовує українське промислове виробництво. Відповіддю на цей виклик є переорієнтація на внутрішнє споживання та реалізація програм імпортозаміщення. Наприклад, виробництво в країні машин та устаткування порівняно з відповідним періодом минулого року зросло на вісім відсотків. Про це розповів Глава держави в останньому інтерв’ю, - наголосив Олександр Ледида. – На прикладі «Турбогазу» бачимо: бізнес долає кризу. Тільки впродовж 2013-го року тут створили 54 нових робочих місця.

Реклама

Плавильник Михайло Данканич працював у цьому ливарному цеху впродовж десяти років, - з 1983-го до початку дев’яностих, аж поки цех не припинив свою роботу. Віднедавна повернувся до улюбленої справи:

– Щойно почув, що роботу печі відновили, сам попросився сюди на роботу. Працювати з розпеченим металом, - а температури доходять до 1500 градусів за Цельсієм, - це справа всього мого життя.

Директор підприємства Михайло Качур розповів: навчають молодих фахівців та перекваліфіковують працівників для роботи у цьому цеху. До прикладу, фахівці, котрі працюють безпосередньо на печі, отримують від 3,5 до 4,7 тис. грн. на місяць.

Реклама

– Повне відновлення роботи цеху, включно з дільницями сумішеприготування та формувальними лініями, збільшить потужність виробництва до 70 млн. грн. товарної продукції на рік. Однак, на цьому програма модернізації ливарного цеху не завершилася – планується подальша заміна обладнання та збільшення виробництва, - поділився планами директор підприємства «Турбогаз» Михайло Качур.

Після реалізації першого етапу проекту підприємство додатково освоїло номенклатуру виробів для автомобілебудівної і залізничної промисловості.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно