Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Жнива-2013: без травм і постраждалих

Жнива-2013: без травм і постраждалих
Про головний підсумок цьогорічних жнив громадськості вже відомо – завдяки добрій праці землеробів область буде, образно висловлюючись, із хлібом. Не менш важливим є і те, що вже традиційно на...

Про головний підсумок цьогорічних жнив громадськості вже відомо – завдяки добрій праці землеробів область буде, образно висловлюючись, із хлібом. Не менш важливим є і те, що вже традиційно на Закарпатті зернозбиральна кампанія пройшла без жодного випадку виробничого травматизму.

ВІДЕО ДНЯ

Чимало зусиль доклали для цього фахівці територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області. Як повідомив начальник державної інспекції нагляду за промисловою безпекою та охороною праці теруправління Сергій Петьовка, ще задовго до початку зернозбиральних робіт державні інспектори здійснили ряд перевірок сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств щодо дотримання ними вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки. Було виявлено майже 200 грубих порушень, найбільш характерними з яких стали: деякі комбайни та зерноочисні машини були без захисних кожухів пасових і ланцюгових передач; причепи тракторів не обладнані світловими пристроями, відсутні страхувальні ланцюги; електричні щити на очисних машинах, у зерноскладах не замикалися на колодки; зернозбиральні машини не укомплектовані вогнегасниками тощо, аптечками першої медичної допомоги тощо. За підсумками перевірок до адміністративної відповідальності було притягнуто 12 посадових осіб, у т.ч. одинадцять керівників. На усунення виявлених порушень видані обов’язкові до виконання приписи.

Вже безпосередньо перед початком жнив було організовано та проведено семінар-нараду, в якій взяли участь керівники ОДА, начальники управлінь і відділів агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств. Особлива увага приділялася не лише ґрунтовному аналізу найбільш характерних під час підготовки до зерно збирання проблем з метою їхнього уникнення під час робіт, а й безпечній експлуатації машин, механізмів, обладнання підвищеної небезпеки безпосередньо на місцях збирання урожаю. Активно вживалися й інші превентивні заходи: зустрічі з трудовими колективами, виступи спеціалістів теруправління у засобах масової інформації тощо. Як наслідок, маємо результати, про які йшлося на початку цього матеріалу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно