Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Деякі депутати Виноградівщини виступили проти створення "Виноградівського центру первинної медико-санітарної допомоги"

Деякі депутати Виноградівщини виступили проти створення "Виноградівського центру первинної медико-санітарної допомоги"

Деякі депутати Виноградівщини виступили проти створення "Виноградівського центру первинної медико-санітарної допомоги"
27 серпня у великому залі засідань будинку влади відбулося пленарне засідання сімнадцятої сесії районної ради шостого скликання. За традицією головуючий на засіданні Олег Любімов ознайомив районних...

27 серпня у великому залі засідань будинку влади відбулося пленарне засідання сімнадцятої сесії районної ради шостого скликання. За традицією головуючий на засіданні Олег Любімов ознайомив районних обранців з депутатськими запитами та зверненнями, які надійшли у міжсесійний період. Зокрема, депутати одноголосно підтримали клопотання Федора Ісаєвича стосовно заміни вікон у Малокопанській ЗОШ І-ІІ ст., звернення Василя Попа щодо ремонту дороги Черна – Хижа, повторне прохання групи депутатів-медиків про вилучення із балансу райлікарні будівель та споруд біолабораторії, що на вул. Копанській 220/а. Крім того, підтримали звернення групи депутатів до Кабміну та Державного агентства автомобільних доріг України щодо покращення стану доріг у Виноградівському районі та до Закарпатської ОДА про виділення коштів для завершення капітального ремонту ДНЗ у с. Олешник.

ВІДЕО ДНЯ

На початку сесії з порядку денного було знято питання про Програму покращення умов обслуговування платників податків у ДПІ у Виноградівському районі на 2013-2015 роки та про погодження змін в адміністративно-територіальному устрої Матіївської сільської ради. До різного включено інформацію про виконання районного бюджету за перше півріччя поточного року, з якою виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Валерія Варга. За рекомендацією постійної комісії з питань освіти, культури, духовності, молодіжної політики, розвитку туризму, фізкультури і спорту, національних меншин, до порядку денного внесено питання про створення навчально-виховних комплексів на базі діючих шкіл району.

Без обговорення районні обранці проголосували за Програму розвитку дитячих шкіл мистецтв на 2013-2017 р., за збільшення розміру статутного фонду ТОВ «АВЕ Виноградово», погодили ліміти заготівель лісових ресурсів місцевого значення на поточний рік, дозволили райлікарні списати старі вікна і двері, що були замінені на металопластикові, відправили на доопрацювання Програму співпраці із закордонними українцями та русинами на період до 2015 року.

Реклама

Бурхливе обговорення викликало питання про створення комунального закладу «Виноградівський центр первинної медико-санітарної допомоги», з яким присутніх інформував начальник відділу охорони здоров’я РДА Михайло Поличко. Він повідомив, що всі райони області дані центри вже створили, крім нашого. Мета центрів – розподіл первинної і вторинної медичної допомоги. Тобто, від кількості прийнятих амбулаторних хворих будуть йти фінансові розрахунки на той чи інший медичний заклад. Але не всі народні обранці погоджувалися підтримати створення такого центру. Розгорілися дебати, у яких взяли участь Петро Понедільник, Юрій Довбак, Іван Зеленяк, Олександр Грошев та інші депутати.

Лунали різні думки і заклики не голосувати за дане питання. Лише після певних роз’яснень голови РДА Тетяни Граб та звернення заступника голови райдержадміністрації Михайла Кочіша зійшлися на компромісному рішенні: створити центр до 1 січня 2014 року; відділу управління охорони здоров’я розробити Положення та Статут з урахуванням наказу МОЗ «Про центр первинної медико-санітарної допомоги»; відповідальність за виконання покласти на постійну комісії з питань охорони здоров’я.

Реклама

Незначні суперечки виникли й під час прийняття рішення про надання дозволу райдержадміністрації передати частину орендованих приміщень в суборенду головному управлінню юстиції з метою розміщення державного реєстратора та розгляду питання про єдину юридичну адресу районної лікарні. Та все ж депутати зуміли домовитися і прийняти рішення, яке б задовольнило всіх.

Любов Токач

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно