Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородська "Говерла" в західноукраїнському дербі поступилась львівським "Карпатам"

Ужгородська "Говерла" в західноукраїнському дербі поступилась львівським "Карпатам"

Ужгородська "Говерла" в західноукраїнському дербі поступилась львівським "Карпатам"
У подібних матчах навколофутбольні питання і інтриги часто переважають над футбольними, проте цього разу західноукраїнське дербі несло в собі і турнірірну важливість. Обидві команди після шести турів...

У подібних матчах навколофутбольні питання і інтриги часто переважають над футбольними, проте цього разу західноукраїнське дербі несло в собі і турнірірну важливість. Обидві команди після шести турів мали в активі по чотири очки, і якщо для Говерли, яка могла б сьогодні грати з тернопільською Нивою, цей результат можна назвати прийнятним, то львівські вболівальники хотіли б бачити зовсім іншу картину. Однак до своєрідного дербі команди підійшли в рівних силах, не рахуючи того, що Говерла один матч таки виграла, а от Карпати перервати чорну смугу не могли.

ВІДЕО ДНЯ

Гості почали матч вкрай невпевнено і могли поплатитися за це вже на перших хвилинах. Спочатку невдало зіграв Бабенко, а потім справжній гольовий момент подарував супернику Орос: захисник Говерли подарував м'яч Страшкевичу, але той пробив у воротаря.

Упустивши кілька непоганих моментів на старті матчу Карпати поступово послабили хватку, і боротьба перемістилася в центр поля. Кілька потенційно небезпечних моментів було у Гладкого, але всі вони так і залишилися потенційними: Олександр або не доводив справу до удару, або неточно бив здалеку, або просто потрапляв в офсайд. Найбільш реальний шанс відкрити рахунок мав в першому таймі Зеньов, але Сергій трохи не встиг до м'яча після м'якої подачі Голодюка.

Реклама

У перерві Грозний замінив Іканде на Кополовця, який вперше вийшов на поле стадіону Україна не в футболці Карпат. Вболівальники, втім, прийняли Михайла вельми доброзичливо. Говерла ж найбільш небезпечний момент створила після стандарту, коли Лисенко, подаючи з правого флангу, влучив у поперечину.

Перший і, як виявилося, єдиний м'яч прийшов практично з нізвідки. Гладкий відкрився на правому фланзі і п'ятою віддав пас у штрафну, куди на крейсерській швидкості увірвався Зеньов. Сергій випередив Лисицького, зблизився з воротарем і з кута воротарського елегантно покотив м'яч у дальній кут.

Реклама

За інерцією Карпати провели ще кілька непоганих атак, але поступово відійшли назад і віддали ініціативу супернику, зробивши ставку на контратаки. Ужгородці ж намагалися всі атаки зводити до ударів, але лише дальнімм. З 25-35 регулярно стріляли Лисенко, Райчевіч, Цуррі, але створити якісь серйозні проблеми Підківке вони не змогли. Міг зрівняти рахунок Трухін, але його удар впритул в останній момент заблокував Пашаєв.

Під завісу матчу дала про себе знати втома, в умовах якої оборонятися завжди легше, ніж атакувати. Вже на останніх хвилинах нагадав про свою присутність Ле Таллек, зігравши на випередження Підківкі, але у ствір Дам'єн не потрапив.

Карпати здобувають мінімальну перемогу і нарешті знімають прокляття домашнього стадіону, а також відриваються на відносно безпечну відстань від зони вильоту, до якої знову наближається Говерла.

Реклама

Денис Кондак

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно