Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпаття святкує День Незалежності України

Закарпаття святкує День Незалежності України
У п’ятницю, 23 серпня, у фойє облдержадміністрації відбулися урочистості, приурочені до Дня Незалежності України та Державного прапора України. На свято завітали народні депутати України, заступники...

У п’ятницю, 23 серпня, у фойє облдержадміністрації відбулися урочистості, приурочені до Дня Незалежності України та Державного прапора України. На свято завітали народні депутати України, заступники голови обласної керівників області, очільники правоохоронних та контролюючих органів, обласних структур та управлінь, краяни. Присутніх привітали голова облдержадміністрації Олександр Ледида та голова облради Іван Балога.

ВІДЕО ДНЯ

У ці дні в області відзначають два визначних свята – день Державного Прапора та 22-гу річницю Незалежності Україною.

Урочисте зібрання, традиційно, відкрили Державним гімном України у виконанні іменитого закарпатського хору «Кантус».

Реклама

Звертаючись до присутніх, керівник краю Олександр Ледида привітав закарпатців зі святом:

- Наша Батьківщина – молода сильна держава, що стрімко розвивається. І, хоча роки становлення суверенної держави були для всього українського народу непростим періодом, сьогодні ми можемо пишатися своєю історією, з впевненістю дивитися у майбутнє. Справжня незалежність ґрунтується на фундаменті економічної свободи, свободи людини як громадянина високоморальної держави та свободи слова. Сьогодні перед нами стоять завдання Глави держави: досягнення продовольчої та енергетичної незалежності України, - над їх реалізацією нині спільно мають працювати всі державні структури, бізнес та жителі держави.

Реклама

З нагоди свята керівник області вручив закарпатцям державні та обласні відзнаки. Почесну грамоту обласної державної адміністрації отримали Василь Агій, Іван Грига, Дмитро Маді, Марія Пушкаш та Ярослав Череміський.

Подяку голови облдержадміністрації оголошено Аттілі Гегедюшу, Володимиру Дурану, Георгію Маріні, Ярославу Світлинцю та Володимиру Сеньковичу.

Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено Володимира Рошка. Також почесне звання «Заслужений лікар України» присвоєно Магдалині Ременяк. Марії Плисці-Галатибі присвоєно почесне звання «Заслужений лісівник України».

Реклама

Керівник краю Олександр Ледида та голова обласної ради Іван Балога разом вручили також найвищі обласні нагороди – відзнаки «За розвиток регіону», - Василю Вовканичу, Антону Зелінському, Василю Фазикошу та Роману Шніцеру.

Cвяткування продовжилось на одній з головних площ міста – пл. Народній перед будівлею Закарпатської ОДА.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно