Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті вшанували пам’ять загиблих героїв-міліціонерів

На Закарпатті вшанували пам’ять загиблих героїв-міліціонерів

На Закарпатті вшанували пам’ять загиблих героїв-міліціонерів
22 серпня, у День пам′яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов′язків з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і...

22 серпня, у День пам′яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов′язків з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського у Свято-Покровському храмі-пам’ятнику Ужгорода голова Соціального відділу, Відділу по зв’язках з громадськістю та представниками влади в Закарпатській області Мукачівської Православної єпархії, директор єпархіального Прес-центру, протоієрей Феодор Горшков звершив заупокійну панахиду за упокій загиблих героїв, згадавши поіменно кожного.

ВІДЕО ДНЯ

Робота правоохоронця пов′язана зі щоденним ризиком для життя та здоров′я. Лише за роки Незалежності України при виконанні своїх службових обов′язків загинуло 1016 міліціонерів, ще 7536 отримали поранення. На Закарпатті загинуло 18 правоохоронців.

Відтак до пам’ятника загиблим героям-міліціонерам на Православній набережній в Ужгороді прибуло керівництво області, міста, правоохоронних органів. Траурний мітинг-реквієм відкрив начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Василь Варцаба.

Реклама

- Сьогодні в Україні відзначають день пам′яті працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службових обов′язків. У кожному міськрайвідділі в цей день запалили свічки пам′яті за загиблими героями. Ми вічно пам′ятатимемо подвиг 18-ти наших колег, які не повернулися зі служби живими додому: Івана Міщука, Григорія Шутка, Володимира Іщенка, Василя Басараба, Юрія Русина, Івана Синька, Петра Руснака, Миколу Баб’яка, Василя Балегу, Василя Меденція, Юрія Мазара, Михайла Кедика, Василя Каптура, Олексія Подреза, Івана Мишка, Степана Прокопця, Андрія Басараба, Йосипа Грошика. Ваш ратний подвиг житиме в наших серцях,- наголосив генерал Варцаба.

Першими вінок до монумента загиблим міліціонерам поклали голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Ледида та міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов. Вінок від УМВС поклали начальник обласного управління міліції генерал-майор Василь Варцаба та його заступник полковник міліції Василь Буковчаник. Квіти також поклали керівники правоохоронних органів краю та міськрайорганів міліції.

Реклама

Після цього в УМВС відбулися урочисті збори, на які було запрошено родини загиблих героїв.

Олександр Монич, Мукачівська православна єпархія

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно