Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На семінарі у Клячанові демонстрували нові гібриди кукурудзи та соняшнику

На семінарі у Клячанові демонстрували нові гібриди кукурудзи та соняшнику

На семінарі у Клячанові демонстрували нові гібриди кукурудзи та соняшнику
У вівторок, 20 серпня у селі Клячаново Мукачівського району проведено семінар щодо особливостей технології вирощування нових сортів кукурудзи та соняшнику. Проводив захід керівник західного...

У вівторок, 20 серпня у селі Клячаново Мукачівського району проведено семінар щодо особливостей технології вирощування нових сортів кукурудзи та соняшнику.

ВІДЕО ДНЯ

Проводив захід керівник західного регіонального структурного підрозділу товариства «Піонер Насіння Україна» Микола Костюк, який продемонстрував 10 нових гібридів соняшнику та 25 гібридів кукурудзи.

Як зазначив заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Віктор Тереля, найбільш сприятливі умови в області саме для вирощування кукурудзи. Питома вага її у загальній структурі посіву зернових культур складає 48% серед:

Реклама

- Це важлива сільгоспкультура для області. Тож ми повинні використовувати найкращі сорти селекції. Це стосується всіх культур. Тільки такий підхід у розвитку агропромислового комплексу здатен забезпечити продовольчу незалежність. Це загальнодержавне завдання Глави держави, над реалізацією якого працює кожен регіон України.

В області використовують вітчизняні сорти та сорти зарубіжної селекції. У цьому році частка посіву вітчизняними сортами складала 33% загальної площі та майже 67% становили зарубіжні гібриди кукурудзи.

Реклама

У нинішньому році під урожай кукурудзи в області виділено 43,3 тис. га, планова врожайність - на рівні минулого року - 43,9 ц/га. За загальними розрахунками планується валовий збір кукурудзи 188.7 тис. тонн. Саме в низових районах розміщено 77% посівних площ кукурудзи. Географічна мапа виглядає наступним чином: Мукачівський район - 25% посівних площ області, Виноградівський – 20%, Берегівський - 17%, Ужгородський - 14%.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно