Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Олександр Ледида зустрівся із головами селищ та міст Закарпатської області

Олександр Ледида зустрівся із головами селищ та міст Закарпатської області

Олександр Ледида зустрівся із головами селищ та міст Закарпатської області
У середу, 21 серпня, голова обласної державної адміністрації Олександр Ледида зустрівся із головами селищ та міст Закарпатської області. На порядку денному – актуальні питання розвитку населених...

У середу, 21 серпня, голова обласної державної адміністрації Олександр Ледида зустрівся із головами селищ та міст Закарпатської області.

ВІДЕО ДНЯ

На порядку денному – актуальні питання розвитку населених пунктів регіону. Так, обговорено питання підготовки до опалювального сезону, ремонту систем водопостачання, будинків комунальної власності, земельні питання.

- Проблеми кожного міста чи селища багато чому схожі і їхнє вирішення інколи потребує втручання на рівні області. Сьогоднішня зустріч ініційована саме керівниками міст та селищ, тож впевнений що нам вдасться об’єктивно та результативно обговорити питання, які турбують мешканців цих населених пунктів , - зазначив Олександр Ледида.

Реклама

Так, в.о міського голови Тячева Іван Клебан озвучив, зокрема, проблему стосовно реєстрації договорів оренди:

- Реєстрація договорів оренди як майна так і землі у реєстраційній службі, потребує документів, які інколи не можливо відновити. Це, зокрема, рішення про присвоєння адресного номера будівлі чи земельній ділянці. Тож договір оренди укладається, а зареєструвати його не можна. Відповідно, сплата за оренду не надходить до бюджету.

Реклама

Питання спрощення земельних відносин, підвищення ефективності, забезпечення передбачуваності регуляторної політики в аграрному секторі – актуальне для кожного населеного пункту. Адже вони надають можливість використовувати природні ресурси якомога ефективніше. А це сприяє продовольчій незалежності держави, на що націлена діяльність та доручення як Уряду, так і Президента України.

Перший заступник Міжгірського селищного голови Василь Юрик розповів: значна кількість систем водопостачання робилися ще у радянські роки. Ремонтували їх частково. Це ж стосується і самих будинків. Ці питання, переконаний міський голова Ужгорода, можна вирішити залученням мешканців населених пунктів до створення ОСББ. Створюючи об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, кожна сторона бере на себе зобов’язання по ремонту чи відновленню частини будівлі – крівлі, водогону тощо:

- Не можна чекати на те, що хтось прийде і полагодить нам все. Починати треба із конструктивної співпраці. У чомусь може допомогти влада, а щось потребує приватної ініціативи, - переконаний Віктор Погорелов.

Реклама

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно