Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На полонині Руні проведуть Перший міжнародний фізкультурно-мистецький фестиваль "Зірки досяжні"

На полонині Руні проведуть Перший міжнародний фізкультурно-мистецький фестиваль "Зірки досяжні"

На полонині Руні проведуть Перший міжнародний фізкультурно-мистецький фестиваль "Зірки досяжні"
20-22 серпня в Ужгороді та на полонині Руні проведуть Перший міжнародний фізкультурно-мистецький фестиваль «Зірки досяжні». У рамках заходу майже 120 учасників з різних країн піднімуться на полонину...

20-22 серпня в Ужгороді та на полонині Руні проведуть Перший міжнародний фізкультурно-мистецький фестиваль «Зірки досяжні». У рамках заходу майже 120 учасників з різних країн піднімуться на полонину Руну.

ВІДЕО ДНЯ

Вперше фестиваль відбувся на Закарпатті у 2010 році, але на обласному рівні. Вже наступного року він вийшов на всеукраїнський рівень, а цьогоріч – став міжнародним.

До участі у заході запрошені волонтери та люди з обмеженими фізичними можливостями з різних регіонів України, Угорщини, Словаччини, Голландії та Польщі – близько 120 осіб.

Реклама

У програмі фестивалю – проведення круглого столу «Доступність сфери туризму та рекреації для людей з інвалідністю: реалії та перспективи», урочисте відкриття фестивалю та святковий концерт.

21 серпня об 11.00 планується сходження учасників фестивалю на полонину Руну. Сходження вже стало традиційним і має символічний зміст, адже стає для учасників фестивалю – людей з обмеженими фізичними можливостями – не тільки підкоренням гори, а й символом подолання стереотипів і самоствердження, доказом того, що кожен має право на гідне, щасливе та повноцінне життя, і якщо на шляху стаються перешкоди, в жодному разі не варто зупинятись, а йти далі – до своєї вершини.

Реклама

Організатор фестивалю – громадська організація «Інва-Тур «Відродження». Підтримку заходу надають Всеукраїнське громадське соціально-політичне об’єднання «Національна асамблея інвалідів України», Закарпатська ОДА, обласний центр фізичної культури та спорту інвалідів, обласний центр комплексної реабілітації інвалідів та дітей-інвалідів «Інваспорт», обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», ГО Закарпатський інформаційно-реабілітаційний центр для осіб з вадами зору «Дивосвіт», Перечинська РДА.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно