Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Олександр Ледида допомагав вирішувати проблеми краян під час особистого прийому громадян

Олександр Ледида допомагав вирішувати проблеми краян під час особистого прийому громадян

Олександр Ледида допомагав вирішувати проблеми краян під час особистого прийому громадян
У вівторок, 13 серпня, очільник області поспілкувався з жителями Закарпаття під час особистого прийому громадян. Цього разу по допомогу до керівника краю звернулися більше двадцяти...

У вівторок, 13 серпня, очільник області поспілкувався з жителями Закарпаття під час особистого прийому громадян. Цього разу по допомогу до керівника краю звернулися більше двадцяти закарпатців.

ВІДЕО ДНЯ

Так, пані Маріанна з Ужгородського району попросила сприяння у виділенні ділянки для будівництва власного житла. Жінка, котра разом з чоловіком виховує чотирирічного сина та чекає на поповнення в родині, досі мешкає у будинку батьків – наразі у невеликій сільській садибі проживає аж три родини. Олександр Ледида пояснив: вирішити питання про виділення землі може тільки сільська рада, але пообіцяв сприяння, направивши звернення щодо проблеми керівнику Ужгородської РДА та сільському голові.

Марія Д. звернулася до керівника краю з проблемою соціального захисту свого родича, котрий, необачно продавши квартиру через знайомих, залишився і без житла, і без грошей. Нині він мешкає у пані Марії Д., проте незабаром жінка повертається на роботу закордон. Відтак, старенький чоловік лишається без даху над головою. Очільник краю доручив обласному управлінню соцзахисту вивчити ситуацію, і влаштувати чоловіка у спецзаклад в Ужгороді, де за ним будуть доглядати. Місячне утримання там коштує майже дві тисячі гривень, тому, як варіант, розглядатиметься можливість перерахування пенсії чоловіка, як оплату за перебування у закладі. Але це покриє трохи більше половини потреби у коштах, тому обласні фахівці шукатимуть можливості додаткового фінансування.

Реклама

Ася Романівна з Ужгорода розповіла про свою проблему: родина жінки малозабезпечена, тому ще у січні у її квартирі безкоштовно встановили автономне опалення. Проте воно досі не працює: не підключено обов’язковий багатотарифний лічильник електроенергії. Зимувати родині довелося за допомогою обігрівачів, тому оскільки наближається новий опалювальний сезон, а міська влада проблему не вирішує, Ася Романівна по допомогу прийшла до обласного керівника. Олександр Ледида наголосив: для встановлення автономного опалення малозабезпеченим сім’ям міська влада Ужгорода отримала від обласної майже 4 млн. грн. Відтак, про нестачу коштів мова йти не може. Керівник краю доручив міському голові особисто контролювати вирішення таких проблем.

Більшість звернень, традиційно, стосувалися отримання матеріальної допомоги та сприяння у працевлаштуванні.

Реклама

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно