Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Тячівщиною зацікавились словаки

Тячівщиною зацікавились словаки
Днями у Тячівську державну адміністрацію навідався перший секретар Генерального консульства Словацької Республіки Олександр Шкурла. За круглим столом з почесним гостем провів бесіду голова Іван...

Днями у Тячівську державну адміністрацію навідався перший секретар Генерального консульства Словацької Республіки Олександр Шкурла. За круглим столом з почесним гостем провів бесіду голова Іван Бринзяник та його заступник Василь Буга, начальники управлінь та відділів РДА. Відтак мова йшла про можливість налагодження зв’язків транскордонного співробітництва між Тячівським районом та представництвами Словаччини. Пан Шкурла цікавився економічними питаннями, зокрема, впровадженням новітніх технологій у галузі енергозбереження та сучасних технологій у сфері виробництва.

ВІДЕО ДНЯ

- Можемо залучати кошти Євросоюзу на різні проекти, в тому числі і встановлення сонячних батарей, в чому маємо певний досвід та технічні можливості, - зазначив закордонний гість.

Голова державної адміністрації Іван Бринзяник щиро подякував високому посадовцю за візит і запевнив з боку влади про своє сприяння та підтримку в плані розвитку інвестиційних відносин. Принагідно нагадавши, що колись між Тячевом та Бардієвом було підписано угоду про співпрацю.

Реклама

- Тячівський район має великі потенційні можливості у налагодженні прикордонного співробітництва з сусідніми європейськими державами, зокрема і Словаччиною. У цьому напрямку важливими є торговельні, господарські, культурні, наукові, туристичні зв’язки. Саме вони сприяли б вирішенню проблем раціонального використання природних ресурсів, прискореного освоєння прогресивних виробництв і технологій, розв’язанню екологічних питань тощо, - наголосив, підсумовуючи зустріч Іван Бринзяник.

Для ознайомлення словацькому гостю було подано пакет документів з інвестиційними пропозиціями. Відтак сторони домовились про наступну зустріч вже найближчим часом.

Реклама

Любов Немеш

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно