Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Від палючих променів косолапих мешканців НПП "Синевир" рятують душем

Від палючих променів косолапих мешканців НПП "Синевир" рятують душем

Від палючих променів косолапих мешканців НПП "Синевир" рятують душем
Літо - пора року, яку всі чекають з нетерпінням. Водночас літом всі потерпають від спеки, особливо важко коли довго немає дощу. Всіляко рятуються від палючих променів і 10 косолапих мешканців Центру...

Літо - пора року, яку всі чекають з нетерпінням. Водночас літом всі потерпають від спеки, особливо важко коли довго немає дощу. Всіляко рятуються від палючих променів і 10 косолапих мешканців Центру реабілітації бурих ведмедів НПП «Синевир».

ВІДЕО ДНЯ

Найпершим захистом від ультрафіолетового проміння у ведмедів є їхня «шуба». Шерсть для клишоногих служить терморегулятором, тобто взимку вона обігріває, а влітку, навпаки, охолоджує. Весною тварини линяють, щоб влітку їм було легше ходити, а на зиму в них виростає нова, щільніша «шуба», щоб обігрівати їх в люті зимні морози.

Щоб хоч трохи сховатися від спеки ведмеді, як і люди, тіняться у холодочку. А коли вже зовсім припече - залюбки приймають водні процедури. На території реабілітаційного центру побудований басейн у якому вони по черзі купаються. Воду у басейні працівники центру міняють кожні два дні. Для Потапа, Бубочки та Рози, які живуть у малому вольєрі, із влаштовують душ, під яким вони охоче освіжаються. Також доглядачі стежать за тим, щоб у кормових мисках ведмедів завжди була чиста і холодна джерельна вода. В залежності від їжі, зазвичай ведмеді випивають до 10 літрів води, літом же норма збільшується вдвічі. Найбільше води п’ють після вживання риби.

Реклама

На літній період міняється і раціон пухнастих мешканців реабілітаційного центру. Їм додають побільше овочів та часто годують кавунами.

НПП "Синевир"

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно