Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • 120 працівників трудяться на швейній фабриці у селі Середнє (ФОТО)

120 працівників трудяться на швейній фабриці у селі Середнє (ФОТО)

120 працівників трудяться на швейній фабриці у селі Середнє (ФОТО)
Нещодавно журналісти побували в Середньому й не могли не зайти на фабрику. Як вправний гід, директор ТзОВ «РОСС – Україна» Віктор Костів особисто влаштував екскурсію виробництвом. Менш, ніж за пів...

Нещодавно журналісти побували в Середньому й не могли не зайти на фабрику. Як вправний гід, директор ТзОВ «РОСС – Україна» Віктор Костів особисто влаштував екскурсію виробництвом. Менш, ніж за пів години ми побували в кожному з цехів, почали зі складу витратних матеріалів для пошиття жіночих джинсів і закінчили у пакувальному цеху.

ВІДЕО ДНЯ

Нині тут працюють 120 осіб, в основному жінки. Чоловіки ж трудяться в закрійному. Із усього загалу 40 жінок місцеві, інші жителі 15-ти довколишніх сіл, працюють навіть із Мукачівщини. Тут створені оптимальні умови праці. Тим, хто добирається самотужки на роботу компенсують витрати на дорогу. Середня заробітна плата – до двох тисяч гривень й лише від сумлінності швачок залежить кінцевий успіх.

120 працівників трудяться на швейній фабриці у селі Середнє (ФОТО) – 01
Реклама

На підприємстві оновлено технічне обладнання, з’явилися такі машини, як до прикладу, вишивальна, аналогів якій в Україні поки немає. Саме це диво техніки здатне вишивати візерунки на кишенях одночасно для восьми пар джинсів, до того ж 12-ма кольорами. Варто лишень закласти в комп’ютер програму й натиснути кнопку.

Значно розширилися й виробничі потужності. Нині тут самотужки на спеціальних величезних принтерах виготовляють і лекала, за якими закрійники й кроять штани.

Реклама

Згодом усі деталі «прямують» до швачок, кожна операція суворо регламентована та обмежена відповідним часовим проміжком. І ось вже у руках керівника щойно пошита пара. Але й це ще не все. Перед тим, як потрапити на прилавки магазинів продажу елітного одягу відомого західнонімецького виробника «Гері Вебер», за технологією готові джинси везуть в Ужгород на прання. Й лише після цього виріб прасують. У відповідному цеху спеціальний агрегат парою ніби надуває готові вироби, надаючи їм необхідної форми, відтак штани потрапляють на прасувальні столи, які, за євростандартами, мають бути такого розміру, щоб на них вмістився виріб на всю довжину. Залишається лишень прикріпити бирку та запакувати.

120 працівників трудяться на швейній фабриці у селі Середнє (ФОТО) – 02

За словами Віктора Костіва, на виготовлення однієї пари потрібно близько 40-ка хвилин. Щодня фабрика виготовляє 800 штук, при такій потужності виробництва про прибутки інвесторів взагалі не йдеться. Кошти заробляють виключно на зарплати та послуги. А для того, щоб вкладені у справу гроші почали приносити прибуток, потрібно виробляти щодня по тисячі штук. Власне гендиректор наразі й займається цим питанням і вже наступного року планує наростити обсяги виробництва.

Реклама

Марія Підгорна, Тетяна Фаліс , "Вісті Ужгородщини"

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно