Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Закарпатті проживає найбільша кількість неповнолітніх мам серед всіх областей України

У Закарпатті проживає найбільша кількість неповнолітніх мам серед всіх областей України

У Закарпатті проживає найбільша кількість неповнолітніх мам серед всіх областей України
Україна мало не з моменту здобуття незалежності веде боротьбу за поліпшення демографічної ситуації. Ймовірно, багато хто пам'ятає заклики про те, що «нас має бути 52 мільйони». Втім, на сьогодні ця...

Україна мало не з моменту здобуття незалежності веде боротьбу за поліпшення демографічної ситуації. Ймовірно, багато хто пам'ятає заклики про те, що «нас має бути 52 мільйони». Втім, на сьогодні ця боротьба проходить з перемінним успіхом. Однією з проблем, яка тісно пов'язана з демографією, вважається підліткова вагітність. Хтось каже, що років 200-300 тому народити дитину в 14 років було нормою, а 20-річна незаміжня дівчина автоматично зараховувалася до старих дів. Але на сьогодні сексуальний зв'язок з малолітньою вважається кримінальним злочином. Та й медики не вважають ранню вагітність позитивним явищем. Проте, закривати очі на проблему не можна. Фахівці з'ясувавали, де в Україні проживає найбільше жінок, які стали мамами перш, ніж отримали право голосу.

ВІДЕО ДНЯ

1-е місце: Закарпатська область.

Для складання рейтингу використовувалися дані «Центру медичної статистики Міністерства охорони здоров'я України» про кількість вагітних у віці до 18 років та вагітних в цілому, зареєстрованих в спеціалізованих медичних установах. Слід зазначити, що ця статистика збирається і зводиться один раз на рік, тому найсвіжіші цифри, якими можна оперувати, датовані 2012-м роком. Отже, за цей час в Україні було зареєстровано 653 129 майбутніх мам. З них 8992 не досягнули повноліття. При цьому в Закарпатській області завагітніло 21364 жінки, 645 або ж 3,01% з яких були молодше 18 років. Це найзначніший показник у регіональному розрізі. Згідно зі статистичними даними 44 з 645 завагітніли у віці 14 років і молодше, 40 з них зважилися залишити дитину, 4 зробили аборт.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно